Primarul din Pucioasa, după ce Hotelul Ceres a devenit centru de carantină: „Nimeni nu s-a sinchisit să ne comunice oficial decizia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Hotel Ceres
FOTO: Hotel Ceres

Hotelul Ceres, preferat de mulţi pensionari pentru tratamentul balnear, va deveni centru de carantină pentru suspecţii de coronavirus. Prefectura Dâmboviţa a emis un act în acest sens.

Măsura a fost luată întrucât locurile de cazare din judeţului Dâmboviţa pentru COVID-19 sunt ocupate de persoanele aflate în carantină.

Hotelul Ceres din oraşul staţiune Pucioasa va fi utilizat de statul român, în contextul epidemiologic actual în care pandemia de coronavirus începe să-şi arate colţii în tot mai multe zone ale ţării. 

Primarul Constantin Ana a fost cel care a anunţat, pe Facebook, hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, potrivit căreia, Hotelul Ceres va deveni centru de carantină, iar Spitalul Pucioasa „entitate suport pentru patologia asociată COVID-19”.

„Ca să ne simţim şi mai mici vreau să vă spun că nimeni nu s-a sinchisit să ne comunice oficial această decizie”, a precizat primarul Pucioasei, Contantin Ana.


Hotelul este în subordinea Casei Naţionale de Pensii.

„Noi avem o adresă înaintată de Casa Naţională de Pensii prin care ni se spune că au intenţia de a rechiziţiona Hotelul Ceres din Pucioasa. Noi suntem o instituţie de stat şi nu avem ce face. În caz de forţă majoră trebuie să facem lucrul acesta. Adresa de la Casa Naţională de Pensii, prin care ne atenţionează şi ne spune lucrul acesta, a fost primită pe 18 martie. Ministerul Afacerilor Interne, prin Instituţia Prefectului Dâmboviţa, şi-a manifestat intenţia de a ne rechiziţiona hotelul. Mai mult nu pot să vă spun la momentul acesta”, a declarat Cerasela Roşoiu, directorul Hotelului Ceres Pucioasa, pentru jurnaldedambovita.ro.

Soluţia aleasă de autorităţi nu este pe placul Primăriei Pucioasa, care se teme de o explozie a cazurilor de COVID-19 în oraşul-staţiune.

„Oricât de tare am încercat să împiedic acest lucru se pare că epidemia se extinde cu o viteză atât de mare încât toate argumentele mele au fost de prisos. Nu este normal, nu este uman să descărcăm această presiune a spaţiilor de carantină doar pe Pucioasa într-o măsura mai mare şi pe Târgovişte, într-o măsura mai mică. 

Hotelul Ceres dispune de 230 locuri de cazare în camere duble, de categoria două stele. 

Staţiunea se află la 350 metri altitudine, într-o zona dominată de coline împădurite care determină un climat stimulent, cu veri răcoroase. 

Judeţul Dâmboviţa are, în momentul de faţă, doar 53 de locuri de cazare pentru persoanele carantinate.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite