Pr. Ionuţ Ghibanu: Când cei buni pleacă prea devreme Dincolo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Părintele vicar Ionuţ Ghibanu, din cadrul Arhiepiscopiei Târgovişte
FOTO Părintele vicar Ionuţ Ghibanu, din cadrul Arhiepiscopiei Târgovişte

Trupul neînsufleţit al fostului director al Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda, va fi depus marţi, 26 februarie, la Capela Mitropoliei. Miercuri, la orea 18.00, un sobor de preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Târgovişte va săvârşi slujba "stâlpilor", iar joi, 28 februarie, de la ora 12.00, va avea loc slujba de înmormântare.

Părintele vicar Ionuţ Ghibanu, din cadrul Arhiepiscopiei Târgovişte, a ţinut să precizeze că fostul director Costel Preda era un „bun credincios, sincer, evlavios şi efervescent în a-şi mărturisi credinţa şi disponibilitatea faţă de Biserica noastră străbună”.

„Adesea, sunt momente în viaţa noastră când conştientizăm fragilitatea existenţei noastre şi că cel mai de preţ lucru în viaţa noastră este constituit de prieteni, care cu prezenţa lor înfrumuseţează şi luminează întregul nostru univers.

Viaţa şi moartea, asemenea valurilor mării, vin şi pleacă, aducând în existenţă pe unii, prin voia Domnului, ori luându-i pe alţii din această viaţă. 

Imagine indisponibilă

Cu mâhnire şi tristeţe, am aflat că a plecat dintre noi, după o fulgerătoare suferinţă, Constantin (Costel) Preda, unul din reperele comunităţii noastre locale. 

Semn de încredere şi speranţă pentru mulţi, cu nedisimulată bunătate, a ajutat, a fost alături şi a contribuit la mai binele comunităţii noastre locale. Dăruind bucurie, mărturisind acea umanitate profundă, naturală şi solidară, Costel Preda a fost un desăvârşit profesionist silvicultor, unul din aceia care a lăsat o amprentă puternică, solidă şi mărturisitoare pe acolo pe unde au trecut.

Director al Direcţiei Silvice Judeţene, Costel Preda a reuşit să demonstreze că numai prin profesionalism, jertfelnicie şi cu responsabilitate poţi face o gură de rai acolo unde Creatorul şi oamenii ţi-au dăruit o vocaţie specială.

Bun credincios, sincer, evlavios şi efervescent în a-şi mărturisi credinţa şi disponibilitatea faţă de Biserica noastră străbună, Costel Preda a ajutat multe parohii, clerici şi nu numai, dar s-a şi bucurat de cinstea de a face parte din Adunarea Eparhială şi Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, de altfel fiind şi unul din delegaţii Eparhiei noastre în Adunarea Naţională Bisericească.

Deşi slăbit şi cu semnele trecerii spre Dincolo evidente, domnia sa a ţinut să fie prezent la sfinţirea altarului Catedralei Naţionale din Bucureşti, cu conştiinţa că participă la un act istoric, eclezial şi românesc, iar prezenţa, bucuria şi rugăciunile sale de atunci vor rămâne mărturisitoare şi dăinuitoare în timp, în sufletele noastre, ale celor ce am fost împreună acolo, dar, mai presus de toate Dumnezeu ne-a făcut marele privilegiu de a-l cunoaşte. 

Ştim cu toţii că acolo unde nu intră moartea, nu poate intra nici Învierea! şi pe aceasta ne-am aşezat speranţa noastră cea tare, că deşi toţi vom muri, la vremea anume stabilită de Domnul, toţi vom învia!

Chipul luminos, blând şi plin de bucurie al domnului Costel Preda va rămâne pentru noi toţi, cei care l-am cunoscut, un semn de speranţă, un model de mărturie a credinţei şi un imbold de a fi mai buni, mai îngăduitori şi mai aproape de nevoile celor de lângă noi.

Rămas bun prietene!

Domnul Cel de oameni pururea iubitor să te aşeze în lumina şi bucuria Lui!

Veşnică să-ţi fie pomenirea, din neam în neam! Rămân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU”, a precizat Ghibanu pe blogul personal. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite