Peste 150 de  biciclişti vor lua parte la Mountain Bike Dracula Race. FOTO TRASEU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de ciclişti sunt aşteptaţi duminică, la Târgovişte, unde va avea loc prima ediţie a “Mountain Bike Dracula Race”, organizată de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, în colaborare cu Primăria Târgovişte. Startul competiţiei se va da duminică, 28 septembrie 2014, ora 11.00, cu punct de plecare din Curtea Domnească.

Primaria Municipiului Targoviste este partener la acest eveniment, alocand prin hotarare de consiliul local 14 mii lei.

Scopul principal al competiţiei este de a promova atât sportul în sine, cât şi obiectivele turistico-religioase care sunt întâlnite pe traseul de 35 km.

Doritorii se pot înscrie până sâmbătă la una dintre cele două categorii: elita şi hobby, cu sectiunile 18-35 şi peste 35 de ani. Taxa de înscriere este de 90 lei. 

Câştigătorii vor primii premii în bani, cuprinse între 800 şi 1000 lei, precum şi produse specifice sportului. 

„Este o competiţie pusă în practică de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, de Geo Badea, iar noi, Primăria Municipiului Târgovişte, suntem partenerii acestui eveniment. Mă bucură foarte mult că participarea este naţională, adică avem concurenţi din toată ţara, şi sper eu să participe şi mulţi târgovişteni. E un eveniment care să ne facă să ieşim mai mulţi din case, pe biciclete”, a declarat Prisăcaru.

image

Municipalitatea va contribui la acest eveniment cu suma de 14.000 de lei.

Traseul competiţiei 

Cicliştii vor parcuge următorul traseu: Curtea Domnească, Aleea Mănăstirii, Gura Văii, Gorgota, Islazul Aninoasa, drumul sondelor – Glodeni, Aninoasa, Viforâta şi din nou Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească.

Traseul începe pe un sector de drum asfaltat prin oraş, apoi pe DN 72, după care se intră pe Gura Văii, până la Casa Fierarului Dumitrescu, loc de unde începe efectiv căţărarea prin pădure ce culminează în final cu un drum pământos, cu pantă înclinată, drum ce ne scoate pe platoul din spatele Mănăstirii Dealu. 

După o traversare uşoară a platoului, loc unde se află şi punctul de hidratare/orientare, intrăm prin pădure pe directie N-E, până la “La Rădăcini”, zona cea mai abruptă a traseului, cu portiuni lunecoase si rădăcini, unde recomandăm tuturor concurenţilor, să evite coborârea pe bicicletă in acel loc, pe o lungime de aprox. 25m. 

image

După acest pasaj coborârea continuă, ceva mai domol, până la intrarea în isalzul Gorgotei, după care se reintrăm în pădure şi ne oprim pe malul unui vâlcel mlăştinos, pe care-l traversăm peste un buştean. După ce trecem vâlcelul, urmează o porţiune scurtă, de căţărare pe drum forestier, prin pădure, care ne scoate în drumul pietruit al satului, de unde cotim dreapta. Se continuă prin sat în urcare uşoară până la Mănăstirea Gorgota, loc de hidratare/orientare, după care coborâm din nou spre drumul ce ne conduce, prin pădure, în islazul Viforata, unde se află punctul de alimentare/hidratare. 

Din acest punct pedalăm spre N-V, pe un drum pietruit, prin pădure, finalizat în partea superioară cu o căţărare ceva mai abruptă. Intrăm din nou pe drum forestier, în prima fază pe o zonă lejera de plat, foarte sălbatică, fără căţărări spectaculoase, pe direcţie N-E, iar apoi începe o coborâre cu pantă mai abruptă, unde vă recomandăm atenţie maximă. Imediat ce terminăm coborârea, cotim brusc stânga spre N, pe drumul de caruţă ce ne duce în islazul Glodeni. Începem lunga traversare, în urcare susţinută, a islazului. Ajunşi în culme, traseul coteşte stânga, spre sud, după care se intră pe drumul forestier ce coboara în Comuna Aninoasa. 

image


 

Aproape de intrarea în sat, ne antrenăm din nou în ucare spe est. Revenim în “Drumul Sondelor” pe care-l traversăm pentru a continua o potecă pe curbă de nivel ce ne conduce în drumul care coboară spre Mănăstirea Viforâta. Din faţa mănăstirii, traseul continuă tot spre est, în urcare uşoară, dupa care intrăm în islaz pe un drum de căruţă, lasăm pe partea stângă o stână de capre si urcăm un drum abrupt, până la intrarea în pădure.

Din culmea islazului, continuam în urcare spre sud, până în platoul Mănăstirii Dealu. Traversăm platoul tot spre sud şi intrăm pe un sector de coborâre, mai abrupt, care ne scoate la asfalt pe Valea Sasului, iar de aici spre Târgovişte, pe Aleea Mănăstirii.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite