Persoană blocată într-un puț, în subsolul unei case din Dâmbovița. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo

0
Publicat:

Pompierii din Dâmbovița au fost chemați de urgență, vineri, să intervină la scoaterea unei persoane care a rămas blocată într-un puț, în interiorul unei case, la subsol.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Intervenția promptă a echipajelor de pompieri a salvat viața unui tânăr de 18 ani, din Dâmbovița, acesta fiind scos dintr-un puț în care a căzut. 

Potrivit pompierilor, victima a fost scoasă în viață din respectivul puț, însă au fost mobilizate la fața locului mai multe mijloace de intervenție.

Intervenția a avut loc în localitatea Doicești, din județul Dâmbovița. Nu se știe cum, o persoană a rămas blocată într-un puț în aflat în interiorul casei, la subsol.

„La locul indicat echipajele de intervenție au găsit o persoana blocată într-un puț aflat în interiorul casei, la subsol. Imediat au început operațiunile de extragere a persoanei care se afla la o adâncime de aproximativ 7 metri și nu comunica cu pompierii, posibil inconștiență. Pentru gestionarea optimă a acțiunii de salvare au fost mobilizate forțe de la Detașamentele Târgoviște și Pucioasa cu 3 autospeciale de intervenție, o ambulanță SMURD și containerul multirisc”, au precizat pompierii de la ISU Dâmbovița, într-un comunicat de presă.

Salvatorii au reusit scoaterea persoanei care, din fericire prezintă semne vitale, a fost preluată și i se acordă primul ajutor de către echipajele medicale de la locul intervenției.

În urmă cu cinci ani, o fetiță în vârstă de 5 ani a fost salvată dintr-un puţ adânc de 12 metri, cu diametrul de doar 30 de centimetri. Totul s-a întâmplat în Răcari, judeţul Dâmboviţa. Fata a rămas agăţată de găleată, la o adâncime de 2,5 metri, fiind scoasă cu ajutorul pompierilor, după ce aceştia au desprins bucăţi din tubulatura puţului.

Mama sa, profesoară de limba română, le-a spus pompierilor că şi-a dat seama că fetiţa dispăruse abia după o jumătate de oră. Micuţa fugise din casă complet dezbrăcată, iar amănuntul aceasta le-a dat fiori pompierilor care ştiau că acolo jos temperatura este extrem de scăzută.

Copila a fost scoasă din puţ de pompieri după o intervenţie de 25 de minute şi, din primele date, a reieşit că ea nu a fost rănită.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite