Performanță istorică la Târgoviște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MCM Târgoviște a reușit joi seară calificarea în optimile FIBA EuroCup la baschet feminin, această performanță fiin unică în istoria baschetului feminin din România.

Elevele lui Cătălin Tănase au câștigat meciul retur cu MBK Ruzomberok, din Slovacia la o diferență care nu lasă loc de comentarii, 84-51 (22-11, 18-13, 21-15, 23-12), după ce tot formația noastră s-a impus și săptămâna trecută în confruntarea din Slovacia.

Thompson și Doron au făcut spectacol

Jocul a fost practic decis de prestațiile demne de o finală din WNBA arătate de nou transferata Tina Thompson (23 de puncte, 7 rec) și de israelianca Shay Doron (23 de puncte, 3 pase decisive). „Mă bucur că am câștigat meciul de astăzi și că începem să închegăm echipa. Sper să câștigăm competiția. Dacă nu credeam asta cu adevărat nici nu mai veneam la Târgoviște”, a declarat Shay Doron pentru Adevărul de Seară.
Cealaltă marcatoare de senzație a MCM-ului, care a înscris aproape toate punctele cu aruncări din întoarcere, Tina Thompson a spus că nu se aștepta să vadă Sala Sporturilor plină și nici nu credea că publicul de la noi poate fi atât de călduros. „Între mine și publicul acesta a fost dragoste la prima vedere. Bravo lor! Iubesc baschetul și asta contează cel mai mult. După meci, m-am pupat cu câtiva membrii din galerie. Sunt fericită că am venit la această echipă a spus Tina”, care a fost urmărită din tribune de mama și fiul ei.

Următorul obstacol, Gran Canaria

Campioana României va juca în optimile de finală, în dublă manșă eliminatorie, în 28 ianuarie (turul) și 4 februarie (returul), cu Gran Canaria din Spania, care a trecut după un retur dramatic de Sibenik din Croația. În primul meci, Sibenik a câștigat cu 62-40, iar în această seară, echipa din Insulele Canare s-a impus cu 71-45. „Nu contează cu cine jucăm în optimi, dar mi-ar plăcea să stau câteva ore la plajă în insulele Canare”, a declarat Shay Doron și iată că dorința i se va îndeplini.

Boriga, jucătorul român al deceniului

Înaintea fluierului de start al partidei, căpitanul echipei târgoviștene Monika Brosovszky Boriga, a primit din partea președintelui Federației Române de Bashcet, Carmen Tocală, trofeul pentru „Jucătorul român al deceniului”.„Este o onoare pentru mine că lumea apreciază eforturile mele. Asta mă face să muncesc și mai mult”, a precizat emoționată veterana echipei târgoviștene.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite