O lebădă a ales drept casă Lacul Chindia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii care au profitat de zilele frumoase pentru a face o plimbare prin parcul Chindia au rămas plăcut surprinşi de apariţia inedită a unei lebede pe suprafaţa lacului.

Deşi lacul, golit de apă ca în fiecare iarnă, arată acum mai mult ca o baltă, oaspetele inedit pare că se simte bine, cu atât mai mult cu cât i se acordă o atenţie deosebită.

“Vecinul meu mi-a povestit că ar fi o lebăda la Chindia. Nu l-am crezut şi am venit să văd cu ochii mei. Am 65 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva pe aici. Am adus-o şi pe nepoţica mea să o vadă şi m-a întrebat de ce e singură. Arată foarte frumos şi cred că ar trebui să fie mai multe. Şi ar trebui să avem grijă de ea. Nu ştiu de ce, dar eu unul mă simt mândru că lebăda asta a ales lacul nostru”, spune Constantin Diaconu, pensionar.

Malul dinspre oraş al lacului Chindia a ajuns un loc de pelerinaj. Oameni de toate vârstele vin să vadă minunea şi să se fotografieze cu noul locuitor al oraşului. Lebăda este prietenoasă şi contra unui pumn de floricele de porumb, participă încântată la şedinţele foto organizate ad-hoc. Marius, în vârstă de 14 ani spune că a mai văzut lebede, dar niciodată atât de aproape. “Parcă aş fi la Discovery. Am mai văzut lebede la grădina zoologică când am fost cu părinţii în vacanţă, dar era un gard şi nu puteai să te apropii prea mult”, a afirmat Marius.

Lebedele migrează la începutul sezonului rece dinspre Delta Dunării spre nordul Africii. “Probabil aceasta nu a făcut faţă grupului cu care a început migraţia şi a rămas la noi. În ultima perioadă, datorită faptului că iernile nu mai sunt atât de aspre, acestea mai rămân. Prin ’96, am mai avut un caz similar. Ele se hrănesc cu plancton, cu proteine vegetale, noi le mai dăm cereale şi pâine”, a declarat Mihaela Biculescu, director Grădina Zoologică Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite