Ministrul Economiei: Putem crea parcuri industriale cu excedentul de teren al societăţilor dâmboviţene de armament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat, luni, la Târgovişte, că ar mai putea fi create parcuri industriale în judeţul Dâmboviţa cu excedentul de teren pe care îl au cele trei societăţi de armament din judeţ.

Ministrul a făcut declaraţia într-o conferinţă de presă, după ce a vizitat Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti şi Automecanica Moreni.

''Programele de reorganizare trebuie să le facem cu Consiliul Judeţean pentru că sunt terenuri foarte mari comparativ cu cerinţele şi posibilităţile de producţie şi vânzare din momentul de faţă. Va trebui să ne reorientăm, poate mai facem nişte parcuri industriale sau o parte din aceste active care rămân nefolosite le dăm la Consiliul Judeţean şi ei să facă, ştiu eu, parteneriate publice-private. Legea industriei de apărare va permite acest lucru'', a afirmat ministrul Constantin Niţă.

Acesta a adăugat că la toate cele trei societăţi de producţie de armament din Dâmboviţa se pretează cedarea de teren pentru a se crea parcuri industriale, care, la rândul lor, să creeze locuri de muncă.

Din cele trei societăţi, a precizat ministrul Niţă, două au capacitatea de a deveni eficiente, cea de la Mija şi cea de la Dragomireşti, probleme în a se asigura comenzi fiind la Automecanica Moreni.

Cele trei societăţi au, în total, circa 760 de angajaţi.

Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti şi Automecanica Moreni sunt filiale ale ROMARM.
 

CN ROMARM are capital 100% al statului român prin Ministerul Economiei şi are în componenţă mai multe filiale, printre care şi cele trei din judeţul Dâmboviţa.

La vizita efectuată, luni, în Dâmboviţa, ministrul Economiei, Constantin Niţă, a fost însoţit de directorul general ROMARM, Dan Tache, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi de parlamentari de Dâmboviţa.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite