Mere stricate în mai multe şcoli din Dâmboviţa. Consiliul Judeţean anunţă că nu va plăti contractele de furnizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu de puţine ori elevii sunt nevoiţi să arunce merele primite la şcoală pentru sunt stricate. La fel se întâmplă şi cu laptele livrat în unităţile de învăţământ. Probleme s-au descoperit la Târgovişte, Moreni, Pucioasa, Mogoşani, Potlogi, Petreşti şi Ocniţa. Preşedintele CJD a declarat că firma care a livrat marfă alimente stricat copiilor nu va primi bani pe ele.

Potrivit preşedintelui CJD, s-a constatat şi că în depozitul folosit de firma distribuitoare, SC Lido Gârbea SRL, firma care se ocupă de sditribuirea merelor în şcolile din Dâmboviţa, nu sunt condiţiile corespunzătoare pentru a menţine integritatea şi calitatea merelor. 

Conducerea CJD a sesizat cu privire la această situaţie şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să extindă controalele, iar verificările au scos la iveală nereguli nu numai în Târgovişte şi Moreni, de unde au venit în primă fază sesizările, ci şi în Pucioasa, Mogoşani, Potlogi, Petreşti şi Ocniţa.  

„Eu am făcut ce spune legea, am spart contractul în trei, adică o achiziţie pe corn, una pe lapte şi o a treia pe măr. Cea pentru lactate este adjudecată de Natura Târgovişte, lucrurile sunt puse la punct la momentul acesta, nu am mai avut niciun fel de reclamaţii din partea niciunei şcoli sau primării. Mărul este adjudecat de SC Lido Gârbea SRL, iar cornul a avut adjudecări pe durate determinate, pe o procedură simplificată, tot prin licitaţie publică, şi la momentul acesta cel care furnizează cornul este tot SC Lido Gârbea. Pentru corn este procedură în curs pentru contract pe o durată de 4 ani, procedura anterioară a fost anulată pentru că s-a ajuns la un preţ de 0,21 bani pe corn, doi ofertanţi au dat 0,21 bani şi niciunul nu a dorit să dea cu nimic mai jos”, a ţinut să explice cum stau lucrurile preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

Mere stricate pe băncile elevilor

 „S-a constatat că SC Lido Gârbea SRL utilizează un depozit de alimente din Târgovişte, pe Calea Ialomiţei, aparţinând societăţii Cicom SRL Pietrari, şi că la locul de depozitare nu sunt condiţiile corespunzătoare pentru a menţine integritatea şi calitatea produselor. Am procedat la sesizarea celor care se ocupă de protecţia consumatorului. O să revenim cu o solicitare la DSP să reia verificarea şi să aplice sancţiuni. Am comunicat SC Lido Gârbea SRL, în data de 30 aprilie 2015, că ceea ce s-a livrat necorespunzător nu va fi plătit şi că vom trece la punerea în aplicare a dispoziţiilor Articolului 7 din Contract, legat de sancţiunile pe care societatea le poate primi dacă nu respectă standardele şi performanţele de calitate care sunt însuşite prin Caietul de sarcini”, a mai spus Ţuţuianu.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite