MedLife a preluat clinicile Polimed din Dâmboviţa şi Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MedLife a anunţat, vineri, achiziţia unui pachet de 80% din acţiunile Almina SRL, o companie care deţine opt centre medicale în Dâmboviţa şi Ilfov. Almina SRL a raportat o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro în primele nouă luni din 2016.

Almina SRL, care deţine clinica Polimed, are o activitate de 20 de ani pe piaţa locală şi este cel mai mare operator medical din judeţul Dâmboviţa.

Compania deţine opt centre medicale: cinci în Târgovişte, două în Pucioasa şi unul în Buftea. Compania mai deţine două laboratoare în Târgovişte şi Buftea.

Achiziţionarea pachetului majoritar Almina SRL reprezintă a 14-a achiziţie derulată până acum de grupul MedLife, ultimele patru având loc în mai puţin de un an. Centrul Medical Panduri a fost cea mai recentă preluare înainte de cea anunţată vineri, conform news.ro. 

MedLife s-a listat, în decembrie, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat.

Compania a reuşit până la termenul limită să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care au ieşit din companie.

La data de 30 septembrie 2016, grupul opera 36 de clinici, 8 spitale generaliste şi specializate, 24 de laboratoare cu mai mult de 143 de puncte de colectare de analize medicale, 9 farmacii, 8 cabinete de stomatologie şi servea peste jumătate de million de clienţi în România.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

Vânzările MedLife în primele noua luni din 2016 au însumat 361,5 milioane de lei (80,8 milioane de euro), cu o EBITDA 38,9 milioane de lei (8,7 milioane euro). 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite