MCM Târgoviște s-a calificat în șaisprezecimile FIBA EuroCup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MCM Târgoviște s-a calificat în șaisprezecimile FIBA EuroCup
MCM Târgoviște s-a calificat în șaisprezecimile FIBA EuroCup

Joi seară, în Sala Sporturilor din Târgoviște, MCM Municipal a obținut a treia victorie consecutivă în grupa H a FIBA EuroCup, scor 78-54 (17-15, 17-10, 27-14, 17-15). Victoria asigură practic accederea echipei târgoviștene în fayele eliminatorii ale competiției.

Joi seară, cei două mii de suporteri adunați în Sala Sporturilor așteptau ca favoritele lor să-și ia revanșa în fața echipei KV Imperial Limassol, echipă care reușise să le învingă în meciul tur la o diferență de 13 puncte. Față de acum o lună, situația era cu totul diferită. Echipa cipriotă nu mai reprezenta o necunoscută pentru Cătălin Tănase, iar galacticele de la MCM avuseseră suficient timp pentru a închega cât de cât relațiile de joc, așa că acum MCM pornea ca favorită clară în fața propriilor suporteri.

Al doilea double-double semnat Nicky Anosike

Debutul de meci a fost unul echilibrat, marcat de foarte multe ratări din partea ambelor formații. În sfertul al doilea MCM și-a reglat tirul, îm special în ceea ce le privește pe Larisa Toma (11p, 4rec) și Olena Ogorodnikova(8p, 5rec), completate excelent în defensivă de Nicky Anosike, care și în această confuntare a reușit un doble- double de excepție: 11p și 14 recuperări.
În repriza a 2-a echilibrul s-a rupt definitiv, odată cu ieșirea la rampă a celei mai bune marcatoare de pe teren, Shay Doron. Israelianca și-a condus echipa, mai ales în sfertul al treilea, către o victorie cu 27-14, marcând, în total, 21 de puncte.
Celelalte marcatoare ale echipei din Târgoviște au fost: Levitsky (3p, 2rec), Anne Marie Părău (10p, 3rec, 4pd), Tanya Troina (7p, 2rec, 2pd), Chrissy Givens (7p, 2rec, 4pd).

Cătălin Tănase vrea mai mult

După meci, antrenorul echipei gazdă a declarat: „Ne-am impus la o diferență foarte clară, dar încă nu sunt satisfăcut pe deplin. Încă nu ne exprimăm ca o echipă adevărată și pierdem prea multe mingi. Sper totuși ca jocul nostru să crească de la meci la meci”. De partea cealaltă, antrenorul formației cipriote, Linos Gavriel a precizat că principala cauză a înfrângerii echipei sale este legată de lipsa de viteză. „Astăzi nu am putut ține ritmul cu echipa gazdă. Cheia jocului a constat în viteza cu care echipa din Târgoviște a evoluat, atât în defensivă, cât și pe faza de atac”.

Ultimele două etape rămân extrem de importante

În celălalt meci al grupei, Dinamo Kursk a câștigat, în deplasare, cu 63-91 (12-20, 18-27, 16-26, 17-18), în fața turcoaicelor de la Samsun Basketboll. În clasamentul grupei, conduce MCM Târgoviște cu 7 puncte, tot atâtea câte are și KV Imperial Limassol. Locul 3 este ocupat de Dinamo Kursk, cu 6 puncte, iar Samsun, care nu a câștigat niciun meci este ca și eliminată. Pentru MCM, urmează deplasarea, foarte dificilă, din Rusia și meciul de pe teren propriu cu Samsun. Este foarte important ca elevele lui Cătălin Tănase să scoată cât mai multe puncte din aceste confruntări, pentru ca, la ieșirea din grupe, să întâlnească un adversar cât mai accesibil.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite