La câmpie a venit primăvara, dar la munte este încă iarnă. Anunţul postat de un hotel din Padina: „A sosit primul oaspete din acest Weekend” VIDEO

0
0
vulpe la padina

În luna martie am avut parte de o vreme capricioasă, însă meteorologii ne dau veşti bune. Temperaturile cresc începând de sâmbătă. Duminică, meteorologii anunţă 17 grade în sud-estul ţării.

Conform Administraţiei aţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 27 martie, vremea se va menţine rece pentru ultima decadă a lunii martie, deşi valorile termice vor fi în creştere. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -10 grade, dar şi mai ridicate, până la 3…4 grade, în Dealurile de Vest şi pe litoral. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în sud-estul teritoriului, iar pe parcursul zilei şi în vest. 

Cu totul izolat vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie. 

Reprezentanţii unui hotel din Staţiunea Peştera - Padina îi îndeamnă pe turiştii iubitori de munte să dea o fugă să profite de zăpada căzută în ultima perioadă, care, pe alocuri, s-a aşezat într-un strat de un metru.

partie olimpiaca padina

„Redeschidem Pârtia Olimpică de Săniuş. Pot participa persoane cu vârsta între 1 şi +99 ani, cu vaccinul făcut sau fără. Nu cerem participanţilor test RT-PCR”, se precizează într-o postare a Hotelului Peştera din Munţii Bucegi. 

Invitaţia nu s-a lăsat prea mult aşteptată, aşa că şi-a făcut apariţia şi primul turist.

„A sosit primul oaspete din acest Weekend”, fiind vorba despre o vulpe.

Duminică, 28 martie, anunţă ANM, încălzirea vremii va continua, astfel că se vor înregistra valori de temperatură în jurul celor normale perioadei, cu maxime cuprinse în general între 8 şi 17 grade şi minime între -2 şi 6 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre -6 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi parţial noros în extremitatea nord-vestică şi cea de est şi variabil la senin în rest, iar dimineaţa izolat se va semnala ceaţă. Începând de seara, aria de nebulozitate şi ploile -în general slabe cantitativ- vor cuprinde treptat jumătatea de nord-vest a teritoriului. 

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite