Judeţul cu cea mai mare creştere de cazuri de COVID caută unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

În ultima săptămână s-a constatat o creştere a cazurilor de SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Dâmboviţa, fapt explicat prin apariţia a două focare de colectivitate cu un număr mare de cazuri.

Vorbim de cele 34 de cazuri înregistrate în cadrul centrului rezidenţial din Găeşti, aflat în subordinea DGASPC Dâmboviţa, dar şi focarul de 14 cazuri de la o societate comercială.

„Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp. Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

Pacienţi transportaţi cu elicopterul

Săptămâna trecută, autorităţile din Dâmboviţa au trimis trei pacienţi, cu elicopterul, la alte unităţi medicale, din cauza lipsei de locuri în ATI.

În judeţul Dâmboviţa sunt doar şapte paturi la ATI. Şase dintre ele sunt la Târgovişte şi unul, la Pucioasa.

Transportul pacienţilor, intubaţi şi ventilaţi mecanic s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

spitaltgv covid

Explozie de cazuri de coronavirus

Judeţul Dâmboviţa a ţinut capul de afiş al raportării de miercuri, 8 iulie, cu cele mai multe cazuri de COVID. 59 de cazuri noi au fost înregistrate într-o zingură zi. În plus, DSP afirmă că a crescut numărul de testări profilactice, după ce mai multe societăţi comerciale au decis testarea tuturor angajaţilor.

În acest context, DSP Dâmboviţa anunţă că în prezent capacitatea de spitalizare este „limitată”.

În judeţul Dâmboviţa s-au confirmat până acum 756 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Cele mai mari creşteri ale cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore s-au produs în Dâmboviţa (59 de cazuri noi), Bucureşti (53), Argeş (53) şi Braşov (53). 

Totodată, în acest moment, cel mai afectat judeţ, de la startul pandemiei de coronavirus, este Suceava, cu 4.116 cazuri în total, urmat de Bucureşti, cu 3.517 cazuri, Braşov, cu 1.796 de cazuri şi Vrancea, cu 1.166 de cazuri. 

Până miercuri, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.817 persoane au decedat, au anunţat autorităţile.

CITEŞTE ŞI:

Primarul care vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii pentru că este obligat la cheltuieli mari cu COVID-ul. „Am renunţat la multe proiecte locale“

  

Medicul dat afară din cabinet de un primar, pe motiv că venea la muncă, deşi a intrat în contact cu asistenta sa pozitivă, a murit de coronavirus

Scrisoarea unui manager care încearcă să-i atragă pe medicii tineri la spitalul lui: „Nu mai sprijiniţi zidurile spitalelor din Bucureşti!“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite