Iulian Matache: De la 1 octombrie va circula din nou trenul de călători pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 octombrie se redeschide linia CFR Târgovişte - Pietroşiţa. Anunţul a fost făcut, joi, de ministrul Transporturilor, Iulian Matache, în vizita de lucru efectuată în Dâmboviţa.  Ministrul crede că această rută este foarte importantă pentru dâmboviţenii din zona de nord. Ea a fost închisă în urmă cu doi ani pe motiv de nerentabilitate.

Iulian Ghiocel Matache FOTO Mediafax

„De dimineaţă am avut o discuţie cu directorul general de la Calea Ferată de la CFR Călători, Iosif Szentes. Domnia sa mi-a comunicat că, de la data de 1 octombrie, două perechi de trenuri vor veni pe această relaţie şi vor intra pe secţia aceasta de circulaţie. Ea a fost la privaţi care s-au retras, iar acum trebuie să găsim soluţii. E un termen (n.r. 1 octombrie) pe care mi-l asum eu. Sper să fie, şi dacă nu, asta înseamnă că unii dintre colegii mei vor avea discuţii neprincipiale”, a spus ministrul Transporturilor.

Tronson închis de trei ani

Singurul traseu de cale ferată care străpunge Muntii Bucegi este închis de 3 ani pentru nerentabilitate, în ciuda faptului că CFR a investit, cu o jumătate de an înainte de a pune lacăt pe calea ferată de la Pietroşiţa, 9 milioane de lei. Aproape 600 de călători de pe ruta Târgovişte - Pucioasa - Fieni - Pietroşiţa au rămas, de la 15 mai 2013, fără tren.

"Îl cunosc bine pe ministrul Transporturilor, dl Iulian Matache. Un profesionist adevărat cu care am colaborat excelent încă de când ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Astăzi, la prima oprire din traseul vizitei de lucru pe care a avut-o în judeţ, a oferit şi prima veste bună: de la 1 octombrie, vom avea din nou tren de călători pe relaţia Târgovişte - Pucioasa - Fieni - Pietroşiţa. E un angajament pe care l-a asumat cu toată lumea prezentă şi, aşa cum îl cunosc eu, se va întâmpla asta! O spun cu tărie: dacă va reuşi să continue mandatul de ministru cel puţin până în toamna anului viitor, multe din problemele şi proiectele mari ale judeţului Dâmboviţa îşi vor găsi rezolvare",  a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În anii 1920, Căile Ferate Române doreau să lege Valea Ialomiţei de Valea Prahovei printr-un tunel de cale ferată pe sub Muntele Păduchiosu. Acum, în loc să ne extindem cu reţele de cale ferată, le restrângem.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite