Dănuţ Bădău: Întreaga responsabilitate asupra realizării proiectului la Şcoala nr. 4 se află asupra Primarului şi echipei de implementare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Pucioasa, Dănuţ Bădău, îşi asumă întreaga responsabilitate a întârzierii proiectului d reabilitare a Şcolii Nr. 4 din oraş, distrusă după ce constructorul a decopertat clădire şi a lăsat-o aşa pe timp de iarnă.

Elevii Şcolii nr. 4 au debutat în anul şcolar 2015-2016 în alte locaţii decât Şcoala nr. 4.

image

"Nemulţumirile elevilor, părinţilor şi profesorilor sunt în totalitate justificate, dar la fel sau poate chiar mai mult sunt şi nemulţumirile noastre faţă de situaţia dată, urmare a implementării proiectului de modernizare. Ne găsim într-o situaţie foarte dificilă pe care o gestionăm cu eforturi deosebite pe care multă lume nu le înţelege. Situaţia dezastruoasă a firmelor de construcţii este una generalizată în România, de aceea se şi întâmplă ca multe proiecte să eşueze, să întârzie şi implicit poate şi ştiţi că din aceste motive statul român nu absoarbe fonduri europene de câteva miliarde de euro. 

"Este responsabilitatea mea"

Pentru al doilea an consecutiv, 700 de elevi ai şcolii Elena Donici Cantacuzino, din orasul dâmboviţean Pucioasa, vor învăţa în trei schimburi, cu program redus şi în alte unităţi de învăţământ. Totul, din cauza întârzierilor prelungite în realizarea unei mansarde la vechea şcoală.

"Întreaga responsabilitate asupra realizării proiectului la Şcoala nr. 4 se află asupra Primarului şi echipei de implementare, doream de la dumneavoastră să ne acordaţi încrederea şi suportul moral de a ne putea desfăşura activitatea conform normelor legale, convenţionale şi instrucţiunilor de implementare a proiectelor cu fonduri europene şi nu să transformaţi toate acestea într-un nesfârşit joc politicianist care nu a adus nicio îmbunătăţire a situaţiei, dimpotrivă. Nu trebuie să fiu rugat să fac Şcoala nr. 4, deoarece este obligaţia şi responsabilitatea mea de care trebuie să mă achit şi o voi face înfruntând toate greutăţile şi răutăţile create", a mai spus edilul.

image

Proiectul de reabilitare şi extindere, în valoare de 2,5 milioane de lei, prevedea mansardarea şi acoperirea unităţii şcolare. Constructorul a decopertat clădirea şi a lăsat-o aşa câteva luni de zile, spun atât conducerea şcolii, cât şi primăria. Ploile şi zăpada din anul trecut au distrus clasele de la etajul 1 şi de la parter. Pereţii s-au crăpat, parchetul s-a umflat, iar mucegaiul şi igrasia sunt la tot pasul.

“Parterul şi etajul I au fost distruse. Noi am ieşit din această şcoală în condiţii normale. Şcoala a fost acreditată, a avut toate condiţiile funcţionării unei instituţii şcolare. A fost o şcoală foarte bună. Poriectul iniţial, început pentru mansardare şi acoperiş, nu prevede şi reconstrucţia interiorului. Pentru aceasta s-a depus un nou proiect de către Primăria Pucioasa. Cred că nici anul acesta nu va terminată şcoala. Contractantul principal nu e capabil să termine lucrarea”, ne-a declarat,  directoarea Şcolii “Elena Donici Cantacuzino”, Claudia Ionescu.

image

Până când lucrările de modernizare vor fi finalizate, atât conducerea şcolii cât şi părinţii sunt hotărâţi să sesizeze toate instituţiile statului, iar firma constructoare să fie trasă la răspundere. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2,5 milioane de lei din care contribuţia UE este de 1,5 mil lei guvernul României 300 .000 iar primăria 700.000.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite