Iubitorii de munte, sfătuiţi să nu urce pe trasele montane din Prahova. Pentru drumeţii, pot alege însă trasele Peştera - Babele şi Peştera - Piatra Arsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care vor să urce pe munte pot alege trasee montane din Dâmboviţa
Cei care vor să urce pe munte pot alege trasee montane din Dâmboviţa

Turiştii care merg pe Valea Prahovei sunt sfătuiţi să nu urce pe traseele montane din Masivul Bucegi, în zona judeţului Prahova, întrucât aceste trasee au fost închise, cei care vor să urce pe munte putând alege trasele Peşterea - Babele şi Piatra Arsă, în zona judeţului Dâmboviţa, care sunt sigure.

Traseele montane din Masivul Bucegi, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei au fost închise ca urmare a căderilor de zăpadă din ultimele ore, iar în aceste condiţii salvamontiştii îi sfătuiesc pe turiştii care merg pe Valea Prahovei să nu se depărteze de cabane şi să nu urce pe munte, întrucât stratul de zăpadă este instabil iar în unele locuri, unde vântul a bătut cu putere, acest strat ajunge până la jumătate de metru. Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, miercuri, că stratul de zăpadă de pe munte este cuprins între 25 de centimetri şi o jumatate de metru. Miercuri, la prânz, pe Platoul Bucegi era ceaţă şi bătea vântul cu putere, potrivit Agerpres.

Cei care vor să urce pe munte pot alege trasee montane din Dâmboviţa.

Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, pentru cei care vor să plece în drumeţii pe munte pot alege trasele Peştera - Babele şi Peştera - Piatra Arsă, care sunt sigure, în zonă neexistând risc de avalanşă. Aceştia sunt totuşi sfătuiţi ca, înainte de a urca în munţi pe aceste trasee, să ia legătura cu salvamontiştii.

Şeful Salvamont Dâmboviţa a precizat că traseul rutier care duce de la Cuibul Dorului la Şaua Dichiului a fost închis în urma ninsorilor, întrucât este periculos fiindcă nu există parapete pe marginea drumului iar maşinile ar putea derapa. În schimb, este deschis traseul rutier Sanatoriul Moroieni - Zănoaga - Bolboci - Peştera.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite