„Încercăm să ne apropiem cât mai mult de cetăţean”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecător Maria Miliţoiu
Judecător Maria Miliţoiu

De Ziua Europenă a Justiţiei Civile, Tribunalul Dâmboviţa şi-a deschis uşile pentru vizitatori. Astăzi, 25 octombrie, cetăţenii pot vizita spaţiile la care nu au acces în celelalte zile: birourile grefierilor, birourile judecătorilor, birourile de apostile şi altele.

25 octombrie  - Ziua Europeană a Justiţiei Civile se sărbătoreşte şi la Târgovişte, unde Tribunalul Dâmboviţa a organizat încă o dată Ziua Uşilor Deschise. Doritori să cunoască interiorul clădirii impozante s-au arătat încă de la primele ore. „Încă de dimineaţă am primit vizita unui grup destul de masiv de studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii Valahia. Au fost duşi prin toate birourile, la registratură, la arhivă, li s-a prezentat circuitul dosarelor şi au manifestat interes faţă de ceea ce au văzut”, a declarat jduecător Maria Miliţoiu, locţiitor al purtătorului de cuvânt al instituţiei.

Cei care vor să profite de ocazie pot intra în tribunal pe baza actului de identitate. „Este o zi în care cetăţenii au dreptul ca, pe baza actului de identitate să intre să viziteze toate spaţiile de altfel închise în alte zile, birourile grefierilor, birourile judecătorilor, birourile de apostile şi celelalte locuri din instanţă. Încercăm să ne apropiem cât mai mult de cetăţean, pentru că suntem o instituţie în folosul cetăţeanului şi pentru cetăţean”, a adăugat judecătorul.

Activitatea tribunalului nu este afectată

Organizarea şi desfăşurarea Zilei Uşilor Deschise nu a modificat programul şedinţelor de judecată. „Această manifestare nu ne împiedică în desfăşurarea activităţii. Şedinţele de judecată au loc în conformitate cu ordinea stabilită şi la orele stabilite”, a dat asigurări Maria Miliţoiu.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 2003, la iniţiativa comună a Comisiei Europene şi a Consiliului Europei.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite