Iarnă în toată regula, la munte. În zona Padina-Bucegi, peisajul este alb VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iarna bucegi

A căzut prima ninsoare şi în Staţiunea Padina - Peştera din Munţii Bucegi, din Dâmboviţa. Temperatura a scăzut brusc sub zero grade, iar salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu urce neechipaţi la munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis încă de ieri o informare meteo valabilă până astăzi, care vizează zona de munte a judeţulului Dâmboviţa. 

Imaginile cu prima zăpadă din această toamnă au fost surprinse în Valea Obârşiei. 

La altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10...15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Temperaturile în cursul nopţii pot scădea până la -9 grade Celsius.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0...3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite