FOTO Sfinxul, Babele şi mitul Dracula: "armele" cu care Dâmboviţa s-a prezentat la Festivalul Regiunilor de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă cozonaci, covrigi, brânză şi ţuica, Dâmboviţa a promovat Sfinxul, Babele, zona Curţii Domneşti de la Târgovişte, rezervaţia de zimbri "Neagra" de la Bucşani, dar şi mitul lui Dracula
Pe lângă cozonaci, covrigi, brânză şi ţuica, Dâmboviţa a promovat Sfinxul, Babele, zona Curţii Domneşti de la Târgovişte, rezervaţia de zimbri "Neagra" de la Bucşani, dar şi mitul lui Dracula

Judeţul Dâmboviţa s-a prezentat la Festivalul Regiunilor de la Bruxelles cu câteva dintre simbolurile naţionale foarte cunoscute de români, care se află pe teritoriul său. Pe lângă cozonaci, covrigi, brânză şi ţuica, produse tradiţionale, au fost promovate Sfinxul, Babele, zona Curţii Domneşti de la Târgovişte, rezervaţia de zimbri "Neagra" de la Bucşani, cea mai mare din ţară, dar si mitul lui Dracula, cu Vlad Ţepeş în prim plan.

De altfel, străinii care au vizitat standul judeţului Dâmboviţa au primit şi o invitaţie la Festivalul Dracula, care va avea loc, la Târgovişte, în această vară şi care se va întinde pe durata a trei zile.

Patru zone din România, respectiv regiunea Nord-Est, judeţele Dâmboviţa şi Harghita, dar şi municipiul Arad, sunt promovate în cadrul Festivalului regiunilor şi oraşelor europene, care se desfăşoară la Bruxelles, mulţi dintre vizitatori fiind atraşi de produsele culinare româneşti. La sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles are loc Ziua porţilor deschise, fiind organizată o expoziţie la care au fost invitate să participe mai multe regiuni şi oraşe din Europa. 

Dambovita la Bruxelles

  

În timp ce marea majoritate a participanţilor se promovează cu broşuri, imagini cu zone turistice şi filmuleţe de prezentare, standurile româneşti sunt printre puţinele care expun şi produse culinare tradiţionale, oferindu-le vizitatorilor ocazia să guşte din acestea. Astfel, standurile româneşti au devenit atracţii principale ale expoziţiei, la care participă câteva mii de vizitatori. 

Dambovita la Bruxelles

  

Dulciurile au atras numeroşi vizitatori şi la standul regiunii Nord-Est, unde s-au oferit gratuit şi materiale promoţionale, precum stick-uri USB sau magneţi. Pe lângă cozonaci, covrigi, brânză şi ţuica, judeţul Dâmboviţa a promovat Sfinxul, Babele, zona Curţii Domneşti de la Târgovişte, rezervaţia de zimbri "Neagra" de la Bucşani, cea mai mare din ţară, dar şi mitul lui Dracula. "Vlad Ţepeş le-a stârnit interesul vizitatorilor, dar şi peisajele dâmboviţene", a spus reprezentantă judeţului, Oana Ivanov, purtătorul de cuvânt al CJD. 

Dambovita la Bruxelles
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite