FOTO Imagini de poveste cu crestele Bucegilor acoperite de ninsoarea din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munţii Bucegi. FOTO credit: Tibi Vîlciu
Munţii Bucegi. FOTO credit: Tibi Vîlciu

Un salvamontinst de la Centrul Salvamont Dâmboviţa a surprins în imagini minunate crestele Munţilor Bucegi după prima ninsoare, căzută în această săptămână. Tibi Vîlciu şi-a făcut un obicei din a patrula pe crestele munţilor, alături de câinele salvamontiştilor, un minunat exemplar de Saint Bernard, pentru a surprinde în imagini zone mirifice.

Din obiectiv nu au lipsit, bineînţeles, monumentele naturii Babele şi Sfinxul.

Vremea rea a acoperit România pe nesimţite. După ce la începutul săptămânii am avut 30 de grade în majoritatea zonelor ţării, frigul a pus stăpânire pe întreg teritoriul. La munte a nins destul de tare, iar pe cele mai înalte piscuri zăpada măsura câţiva centimetri.

Potrivit meteorologilor, urmează încă o noapte rece, cu precădere în depresiuni, unde temperaturile vor mai coborî spre minus 5 grade Celsius.  

zapada Bucegi

FOTO: Tibi Vîlciu

zapada Bucegi

Mâine, va fi din nou o zi frumoasă, cu temperaturi în jurul celor normale pentru această perioadă. Maximele vor avea valori de la 17 grade Celsius în depresiuni, până la 25 de grade în Lunca Dunării. Norii se vor strânge pe timpul nopţii, dar probabilitate de ploaie va fi mică. De sâmbătă vremea se va schimba din nou.

Temperaturile vor începe să scadă dinspre regiunile nordice, unde vor apărea ploi moderate cantitativ şi vânt. Aceste fenomene vor înainte în cursul nopţii spre sudul ţării, iar în zona montană foarte înaltă vor reveni lapoviţa şi ninsorile. Rafalele vor trece de 50 km/h în sud-est şi la munte. Nori şi ploi izolate vor mai fi în regiunile sudice şi duminică, dar luni, precipitaţiile vor cuprinde toată jumătatea de est a ţării.

Două zile plăcute sunt anunţate la munte, unde temperaturile vor atinge chiar şi 19 grade Celsius.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite