FOTO Deţinuţii de la Penitenciarul Găeşti, implicaţi într-un exerciţiu tactic ce a presupus simularea unui cutremur urmat de izbucnirea unui incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
exercitiu panitenciar gaesti

Penitenciarul Găeşti a găzduit, joi, un exerciţiu exerciţiu tactic ce a presupus izbucnirea unui incendiu în cadrul uneia dintre secţiile de deţinere. Exerciţiul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul  pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I”.

Exerciţiul a avut ca temă simularea unui cutremur cu magnitudinea de 6.5 grade pe scara Richter, urmat de izbucnirea unui incendiu în cadrul uneia dintre secţiile de deţinere. 

            

„Pe lângă coordonarea aplicaţiilor tactice, specialiştii din cadrul Inspectoratului   pentru Situaţii de Urgenţă Târgovişte, au desfăsurat şi o activitate de informare privind comportamentul în situaţii de urgenţă, la care au participat atât persoane private de libertate, cât şi cadre ale Penitenciarului Găeşti. Astfel de activităţi se desfăsoară periodic, conform Planului anual de organizare şi conducere a exerciţiului de protecţie civilă organizat şi desfăşurat în Penitenciarul Găeşti. Scopul principal al acestor activităţi este formarea şi exersarea unor deprinderi de baza în situaţia producerii unor evenimente critice (cutremur, incendiu etc.),  pentru a diminua astfel consecinţele negative ale unor astfel de evenimente”, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, subinspector de penitenciare Ionela Claudia Ispas.

exercitiu panitenciar gaesti
exercitiu panitenciar gaesti
exercitiu panitenciar gaesti
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite