Expoziţia prilejuită de aniversarea a 60 de ani de viaţă ai lui Valter Paraschivescu, la Curtea Domnească din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu - Quintus” şi Consiliul Judeţean Prahova organizează expoziţia de artă „ Valter Paraschivescu - 60”.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie Târgovişte, în perioada 14 august – 27 septembrie. Deschiderea expoziţiei se va face în prezenţa artistului miercuri, 14 august 2019, ora 14.00.

Expoziţia este prilejuită de aniversarea a 60 de ani de viaţă ai artistului prahovean, dar şi de împlinirea a 70 de ani de la dispariţia marelui pictor Gheorghe Petraşcu. 

La Târgovişte, pictorul Valter Paraschivescu a ajuns să fie cunoscut, iniţial, prin intermediul repetatelor participări la ediţiile bienalei de artă care a primit numele marelui artist Gheorghe Petraşcu, iar din 2009 la ediţiile Bienalei de gravură „Gabriel Popescu”. 

Premiile obţinute de-a lungul vremii în întreaga ţară sunt mărturii ale valorii artei lui Valter Paraschivescu, iar admiraţia pentru pictura realizată deseori în cuţit de paletă a lui Petraşcu l-a inspirat şi încurajat să găsească noi modalităţi de expresie într-o tehnică „clasică”. 

„În această expoziţie se vor putea descoperi diferite „stiluri” şi etape de creaţie, la o scară redusă, prin care arta lui Valter Paraschivescu a trecut în evoluţia sa de la peisajele şi compoziţiile de la începutul anilor 1990 până la cele mai proaspete lucrări realizate pe parcursul acestui an expuse în ţară la diferite expoziţii personale. Chiar dacă în această expoziţie predomină pictura, fie că vorbim de ulei ori acuarelă, aici vor putea fi admirate şi câteva lucrări de grafică (pastel) şi gravură astfel încât să amintească de multitudinea de tehnici pe care artistul a abordat-o”, se arată într-un comunicat al Curţii Domneşti din Târgovişte.

La vernisajul expoziţiei, artistul v-a oferi publicului iubitor de artă prilejul de afla mai multe despre locurile şi „muzele” care l-au inspirat, momentele şi artiştii care i-au influenţat – într-o oarecare măsură – arta.

Accesul publicului este liber.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite