Elev-problemă care învață singur, într-o școală din Dâmbovița. Părinții refuză să își mai trimită copiii la ore din cauza lui

0
Publicat:

Părinții Școlii Generale din Valea Voievozilor, sat din comuna Răzvad (Dâmbovița), situată lângă Târgoviște, refuză să își mai trimită copiii la școală din cauza unui elev de clasa a III-a.

Protestul părinților de la Școala Coresi. SURSA Facebook
Protestul părinților de la Școala Coresi. SURSA Facebook

Băiatul a fost mutat la trei școli pe motiv că ar fi agresiv, iar acum, pentru că părinții din Valea Voievozilor nu își mai trimit copiii la școală de la începutul acestei săptămâni, el a rămas să învețe singur. Potrivit surselor Edupedu.ro, de câteva zile, copilul vine la școală, dar este singur nu doar în clasă, ci și în școală, pentru că nici un părinte nu mai vrea să își trimită copilul la ore.

La școala din Valea Voievozilor sunt înscriși aproximativ 150 de elevi, iar în clasa băiatul sunt 11 elevi înscriși.

Părinții elevilor au protestat în mai multe rânduri și o vor face și joi, 9 martie, la ora 13.00, în fața Inspectoratului Școlar Dâmbovița. Aceștia se vor aduna în fața școlii și vor mărșălui apoi pe traseul Valea Voievozilor - Strada Gimnaziului - Calea Domnească, până la sediul Inspectoratului Școlar Dâmbovița.

Potrivit Jandarmeriei, protestul a fost autorizat pentru intervalul orar 13:00-15:00, deplasarea urmând să se facă pe partea pietonală.

Jandarmii dâmbovițeni vor relaționa permanent, prin echipele de dialog, cu organizatorii și vor acționa pentru asigurarea siguranței participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine și siguranță publică, astfel încât să fie luate măsuri adecvate pentru siguranța protestatarilor, dar și a celorlalți cetățeni”, se precizează în comunicatul IJJ Dâmbovița.

Elev mutat la trei școli

Inițial, băiatul a stuadiat la Școala „Alexandru Brătescu Voinești” din Târgoviște, apoi a fost mutat la Școala Coresi, iar acum a ajuns la școala din Valea Voievozilor.

Scandalul s-a acutizat la Școala Coresi, acolo unde băiatul considerat agresiv a lovit mai mulți copii, dar și cadre didactice.

Din punct de vedere legal am luat toate măsurile, la vârsta lui se poate doar mustrare scrisă și nota scăzută la purtare. Cu fiecare sancțiune pe care am aplicat-o, comportamentul copilului a devenit și mai violent. Deși copilul nu este certificat cu cerințe educaționale speciale, în permanență minim un adult din instituția școlară se află în preajma sa”, a declarat directoarea Școlii Gimnaziale Coresi, Georgeta Gogeanu, în cadrul unui protest care a avut loc în fața Școlii Coresi.

Potrivit unor surse școlare, familia băiatului spune că cel mic este și el, la rândul său, victima unor abuzuri și înscenări care îi afectează dreptul la educație. Mama sa a declarat că băiatul a fost bătut de alți copii la școală, iar acum face terapie de specialitate pentru a depăși traumele. Femeia a adaugat că are documente oficiale potrivit cărora copilul nu are probleme medicale.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite