Drum deschis spre sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linda Frohlich a fost MVP-ul meciului
Linda Frohlich a fost MVP-ul meciului

MCM Târgoviște a luat o opțione serioasă pentru calificarea în sferturile de finală din FIBA EuroCup, învingându-și adversarele de la Gran Canaria, scor 80-55(20-17, 28-6, 22-13, 10-19).

Sala Sporturilor din Târgoviște era un adevărat vulcan cu câteva minute înaintea începerii meciului dintre MCM și Gran Canaria, din prima manșa a optimilor FIBA EuroCup.

„Bienvenido en el infierno”

Fanii înarmați cu tot felul de instrumente de făcut zgomot, au desfășurat încă din primele minute bannere pe care se putea citi în limba spaniolă „Bienvenido en el infierno”(Bun venit în iad!). Meciul nu a început așa cum și-ar fi dorit cei peste 2000 de oameni din tribune, fetele antrenate de Cătălin Tănase, văzându-se conduse în primele minute ale partidei.

Țintașa Linda Frolich

Din sfertul doi, lucrurile au intrat în normal și treptat, MCM a trecut la cârma jocului. Minunate au fost momentele de inspirație ale Lindei Frohlich, autoare a 30 de puncte, care în sfertul trei, în doar câteva minute, a reușit 5 coșuri consecutive din afara semicercului și le-a îngropat practic pe adversarele din Las Palmas. Întrebată de ce nu a mai continuat aruncările de la trei puncte, deși avea procentaj perfect din 7 încercări, Linda a ridicat mâinile-n spre cer și a spus: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru inspirația pe care mi-a dat-o în această seară. Aș fi continuat să arunc, dar scopul era să conservăm rezultatul, nu să grăbim atacurile”.

Chrissy Givens majoretă

La pauza dinaintea ultimului sfert, când soarta meciului era deja stabilită, și lucrurile se liniștiseră, tribunele au sărit din nou în aer. Motivul bucuriei ? Chrissy Givens, MVP-ul campionatului trecut, le-a oferit spectatorilor un show incendiar împreună cu majoretele „Dracula’s girls”, pe o coregrafie gândită chiar de jucătoarea americană.

Tina Thompson a dezamăgit

Singura dezamăgire, după o seară atât de frumoasă, a fost vedeta Tina Thompson, care nu a putut să arate că este a doua marcatoare din WNBA, poate și pentru că în ultimele săptămâni a fost chinuită de o răceală severă. Tina a reușit numai 4 puncte și un procentaj total care nu-i face cinste: un singur coș din 12 aruncări!
După meci, antrenorul Cătălin Tănase a declarat pentru Adevărul de Seară că rezultatul este unul mulțumitor, dar a atras atenția asupra lipsei de concentrare a elevelor sale în anumite momente ale jocului. „Am condus și la 39 de puncte, dar le-am permis adversarelor să se apropie. Calificarea nu este jucată în Spania va fi mult mai greu”, a încheiat Cătălin Tănase.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite