Doi dintre românii morţi în explozia din Cehia, repatriaţi. Suma pe care firma a acordat-o sub formă de donaţie. „Nu ne mai arde de Paşte, de nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia a primit din partea firmei 6.000 de euro cu titlul de donaţie, însă aparţinătorii vor să dea firma în judecată pentru ce s-a întâmplat
Familia a primit din partea firmei 6.000 de euro cu titlul de donaţie, însă aparţinătorii vor să dea firma în judecată pentru ce s-a întâmplat

Doi dintre românii morţi în explozia din Cehia, în urma exploziei de la uzina chimică din localitatea Kralupy, din 22 martie, au fost repatriaţi şi înmormântaţi acasă. Presa din Cehia a catalogat acest eveniment drept unul dintre cele mai grave accidente industriale din istoria ţării.

Oraşul Kralupy nad Vltavou, unde a avut loc explozia, are aproximativ 18.000 de locuitori. Şase oameni au murit, iar cinci dintre ei erau români.

barbat mort in cehia

Trupul lui Constantin Brânzaru (55 de ani) a fost repatriat în ţară şi adus acasă, în comuna Mogoşani, în Vinerea Mare. Era plecat din 2011, iar ţelul său era să termine de construit o casă pentru fiul său. 

Familia a aşezat cosciugul chiar în casa încă neterminată. Familia e încă în stare de soc. Pentru Constantin acesta urma să fie ultimul an de muncă în Cehia. Era hotărât să se întoarcă acasă şi să iasă la pensie.

"Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat. Nu ne mai arde de Paşte, de nimic. A plecat şi el după o pâine şi să termine casa. Spune că doar anul acesta mai vrea stea acolo. Era mai cuminte ca o domnişoară. Era foarte muncitor şi îşi vedea de treabă", spune Ion Toma, unchiul soţiei bărbatului decedat.

VIDEO Fratele unui român mort în explozia din Cehia: „Nu ne-a anunţat nimeni. Am sunat noi pentru confirmare“
VIDEO Fratele unui român mort în explozia din Cehia: „Nu ne-a anunţat nimeni. Am sunat noi pentru confirmare“

FOTO Constantin Brânzaru (55 de ani)

barbat mort in cehia

Soţia bărbatului spune că acesta lucra în condiţii periculoase şi fără contract de muncă. Femeia nici acum nu ştie din ce cauză i-a murit bărbatul.  "Ce a anuţat televiziunea ştim şi noi. Altceva nu. Nu ne-a ajutat nimeni. Întotdeauna lucra în condiţii periculoase şi mi se plângea mereu. Nu era în siguranţă, asta îmi spunea mereu. Când au desfăcut capacul la acel rezervor, a explodat. Ei nu aveau ce să caute acolo. A avut contract doar doi ani de zile şi appoi nu, dar ei nu au ştiut lucrul acesta", a povestit soţia bărbatului.

Familia a primit din partea firmei 6.000 de euro cu titlul de donaţie, însă aparţinătorii vor să dea firma în judecată pentru ce s-a întâmplat, dar şi pentru faptul că s-ar fi folosit de muncitorii români fără forme legale. Un al doilea român, cel mai probabil din judeţul Prahova, a fost şi el repatriat tot săptămâna trecută.

Doi dintre românii morţi în deflagraţia din Cehia provin din judeţul Prahova, iar alţi doi sunt din judeţul Dâmboviţa. Potrivit autorităţilor române, numele celor morţi sunt: Ion Pandele (47 de ani), originar din localitatea prahoveană Tinosu, Marian Iulian Mihăilescu (31 de ani - foto stânga), din Ploieşti, judeţul Prahova, Constantin Brânzaru (55 de ani), domiciliat în localitatea Chirca, judeţul Dâmboviţa, Georgian Cătălin Ştefan (24 de ani), originar din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa. 

romani morti Cehia

Constantin Brânzaru, Georgian Cătălin Ştefan şi Ion Pandele, trei dintre românii morţi în explozia din Cehia

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri