Cutremurul s-a simţit şi la Târgovişte. Comentariu pe Facebook: "Brr! La Târgovişte chiar s-a simţit pentru că m-am trezit.... :"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de magnitudine 5,5 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă în zona Vrancea, la ora 4:37, la o adâncime de 134 de kilometri. Seismul s-a simţit în toată ţara, dar şi la Chişinău. În ultimele 13 zile, de când au avut loc aproape 200 de cutremure în zona Galaţiului, în Vrancea s-a produs un singur eveniment teluric.

Seismul din Vrancea s-a produs la o adâncime de 134 de kilometri. Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, greu de accesat imediat după evenimentul teluric, este vorba despre cel mai puternic seism produs în Vrancea în ultimii patru ani.

Potrivit comentariilor de pe Facebook, cutremurul s-a simţit la Vaslui, Iaşi, Târgovişte, Slobozia, Constanţa, Tulcea, Buzău, Braşov, Piteşti, Ploieşti, Bacău, Craiova, Brăila, Roman, Vâlcea, Giurgiu, Craiova, Sibiu, Bârlad, Olteniţa, Călăraşi, Brăila, în judeţele Teleorman şi Olt şamd.

Comentarii postate de târgovişteni, pe Facebook:

Sandra Clipea: "Acum mi-am amintit cum e să simţi un cutremur... Brr! La Târgovişte chiar s-a simţit pentru că m-am trezit.... :"

Camelia Ciocarlan: "Îţi dai seama. Eu imediat m-am gândit la mama care stă în Târgoviste"

Stefan Ciprian Olteanu: "Urâtă treabă ! M-am trezit plimbat cu patul..."

Vlad Dulea: "Oamenii de la nuntă au zis că am cântat aşa de mişto încât li s-a părut că se zgâlţâia pământul cu ei"

Ultima mişcare seismică din Vrancea s-a produs pe 26 septembrie, având magnitudinea de 2,7 pe scara Richter, la 116 km adâncime.

Activitate seismică aproape inexistentă în Vrancea ultimelor 13 zile

În ultimele 13 zile, de când au avut loc aproape 200 de cutremure în zona Galaţiului, în Vrancea nu s-au produs evenimente telurice, potrivit declaraţiei directorului ştiinţific al INFP, Mircea Radulian.

Cel puţin deocamdată, cauza seismelor de la Izvoarele, judeţul Galaţi, nu a fost identificată.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite