Cum supravieţuieşte o bunicuţă de 85 de ani cu o pensie de 95 de lei. „Nu are pe nimeni. Uneori mănâncă mămăligă cu urzici, fructe...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunica Maria. FOTO: Marius şi Prietenii / Facebook
Bunica Maria. FOTO: Marius şi Prietenii / Facebook

Inechitatea în palierul pensiilor la  români este atât de mare încât unii dintre semenii noştri abia trăiesc. Doamna Maria, o bunicuţă în vârstă de 85 de ani, îşi duce traiul cu doar 95 de lei pe lună.

Situaţia revoltătoare a fost descoperită de Marius Simionică, fondatorul Asociaţiei „Marius şi Prietenii”. Bunica Maria trăieşte în localitatea Scheiul de Sus, din comuna Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa.

„Pe bunica Maria am întâlnit-o pe parcursul ultimei noastre acţiunii "Alimente pentru bunici". Când am ajuns la dumneaei a început să plângă de fericire pentru faptul că cineva îi trece pragul bordeiului. Din vorbă-n vorbă am aflat ca venitul total al dânsei este de fix 95 lei, adică 20 de euro”, a povestit Marius Simionică.

Suma aceasta ar trebui să îi ajungă femeii atât pentru mâncare, cât şi pentru medicamente. 

„Acum imaginaţi-vă cum ar trebui să supravieţuiască bunica Maria (şi alte zeci de mii de bunici) cu aceşti bani când doar medicamentele o costă lunar mai mult decât venitul cu care statul o ajută. Aşa că data trecută i-am cerut reţeta de medicamente şi azi ne-am întors cu toate medicamentele necesare pe 3 luni şi cu promisiunea că o vom ajuta noi cu medicamentele pe termen nelimitat. Pentru cei care se întreabă: nu, nu are pe nimeni, până acum şi-a mai făcut milă unul sau altul de şi-a asigurat medicamentele. Uneori a luat doar o parte din reţetă, iar ca şi hrană, mămăligă cu fructe, urzici etc”, mai spune Marius.

pensionara

Bunica Maria. FOTO: Marius şi Prietenii / Facebook

Acesta a ţinut să le transmită politicienilor câteva întrebări:

  

„Dragi oameni politici şi cei care conduceţi instituţiile statului...voi cu v-aţi descurca cu suma de 95 (20€) timp de o lună?! Să vă hrăniţi, să vă asiguraţi medicamentele, să plătiţi taxele şi facturile? PS: dacă mergi la Primărie să întrebi "dar de ce nu beneficiază de niciun ajutor" sau "de ce doar atât" răspunsul este...dar cine sunteţi voi şi de ce vă interesează?! Mulţumesc!  

CUM POŢI SĂ AJUŢI ŞI TU:

Asociaţia Marius şi Prietenii îşi construieşte un depozit de alimente care vor fi distribuite către cei nevoiaşi. Banii provin, în cea mai mare parte, de la românii plecaţi peste hotare.

-Prin donaţii direct in conturile asociaţiei

-Prin redirecţionarea impozitului pe salariu (formularul 230) ANGAJATI

-Prin redirecţionarea impozitului pe profit pentru Firme si Companii.

-Haine, alimente sau materiale de construcţii 
 

Sediul social unde pot fi trimise colete: Strada C.I. Parhon nr. 59bis, sat Alunişu, comuna Cornăţelu, jud Dâmboviţa, România.

casa marius si prietenii

FOTO: Asociaţia Marius şi Prietenii / Facebook

-Cod Unic de Inregistrare : 41078317

Titular cont: Asociatia Marius si Prietenii

-Cont Lei: RO42RNCB0133163415260001

-Cont EURO:RO15RNCB0133163415260002

-Cod Swift: RNCBROBU 

-Cod Bic: RNCB 

Banca Comercială Română, sucursala oraşului Titu, judeţul Dâmboviţa. 

Telefon: +40787554842 (Marius Simionica)

E-mail: bmbbuildingservices@gmail.com  

✔ Donatii prin PayPal:

PayPal: https://www.paypal.me/donatiinuk 

✔ Sau cont bancar de UK la cerere (mesaj sau comentariu).

- Sau pe site-ul asociatiei: https://www.mariussiprietenii.com/

Marius Simionică a ajuns cunoscut opiniei publice după ce s-a implicat activ în ajutorarea a trei familii nevoiaşe din România, cărora le-a construit case de la zero. Fondurile provin în proporţie covârşitoare de la românii stabiliţi peste hotare.

Simionică a devenit activ pe grupurile de Facebook din comunitatea românească din Diaspora şi s-a remarcat ca o persoană care a sărit de nenumărate ori în sprijinul celor care strigau după ajutor. 

Marius Simionică este românul care a construit case pentru trei familii nevoiaşe din România, iar înainte de asta a fost sergent major din MApN, dar şi soldat în Legiunea Străină. 

Marius s-a mutat în Anglia în 2012, după ce a demisionat din Legiunea Străină franceză. 

El este şi cel care, alături de prietenii săi, cei mai mulţi din Diaspora, a ridicat Casa Nr 3 pe care le-a predat-o celor cinci fetiţe şi părinţilor lor din comuna dâmboviţeană Finta, sat Gheboaia, care trăiau într-un fost grajd.  

Vă mai recomandăm şi:

Bătrânul invalid căruia românii i-au construit o casă. „L-am găsit într-o căsuţă aproape prăbuşită şi plină de şobolani“

Cum a ajuns un fost soldat din Legiunea Străină Franceză să ridice case pentru familii nevoiaşe din România. „Eu şi prietenii mei vom continua“

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite