COVID-19. Măsuri speciale în Penitenciarul VIP de la Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat fiind contextul epidemiologic generat de răspândirea virusului COVID-19 inclusiv pe teritoriul României, Conducerea Penitenciarului Găeşti a luat mai multe măsuri.

COMUNICAT INTEGRAL PENITENCIARUL GĂEŞTI

Astfel, nu li se va permite accesul în unităţile penitenciare persoanelor vizitatoare (aparţinători ai persoanelor private de libertate) care: 

-au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie a.c., în afara teritoriului României (în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19); 

-care au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie a.c., în afara teritoriului României (în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19), 

-care manifestă stări febrile, tuse, dificultăţi respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală şi care şi-au programat sau intenţionează să se programeze pentru vizitarea unor persoane private de libertate.

Facem apel la înţelegere şi la conştientizarea importanţei aplicării tuturor măsurilor de natură a preîntâmpina orice situaţie de risc, atât pentru protecţia persoanelor private de libertate, a angajaţilor unităţii penitenciare, cât şi a vizitatorilor. 

Totodată, precizăm faptul că, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, din data de 24 februarie a fost elaborat şi transmis un plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate. vizează 3 paliere de intervenţie, atât din perspectivă epidemiologică, cât şi raportat la gradul de siguranţă asociat sistemului penitenciar, respectiv: măsuri de prevenţie generală, măsuri de intervenţie specifice deţinuţilor extrădaţi din zone cu risc epidemiologic crescut pentru COVID-19 şi măsuri de intervenţie în situaţii de criză. 

Au fost asigurate, de asemenea, fondurile necesare în vederea dotării personalului şi a altor persoane care intră în contact cu deţinuţii, cu materiale de protecţie (măşti, dezinfectanţi, mănuşi, halate, costume de protecţie, termometre, scanner temperatură etc.). 

Măsurile prevăzute sunt revizuite constant, prin raportare la evoluţia situaţiei la nivel national. 

Pentru mai multe informaţii desemnăm persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspector de poliţie penitenciară Ionela Claudia ISPAS, e-mail: ionela.ispas@anp.gov.ro, tel. 0744 65 61 39.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite