Contract barosan de la Ministerul Sănătăţii pentru fostul viceprimar Bogdan Ana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Ana, fost viceprimar
Bogdan Ana, fost viceprimar

Ministerul Sănătăţii face afaceri cu un apropiat al clanului Ghenosu, scrie Ring. Este vorba despre un contract de servicii publicitare în valoarea de 605.000 de euro pe care ministerul l-a încheiat cu firma lui George Bogdan Ana, fostul viceprimar din Târgovişte.

Un offshore al fostului viceprimar din Târgovişte, al cărui nume apare în dosarele DIICOT ca partener de afaceri al celui care spăla bani pentru clanul Ghenosu, a obţinut un contract de servicii de publicitate.

Luna trecută, Ministerul Sănătăţii a bătut palma cu firma Out Media SRL, din Târgovişte, pentru realizarea unor broşuri şi reclame, dar şi pentru organizarea de conferinţe, contract în valoare de 605.000 de euro. Interesant este faptul că societatea comercială în cauză este deţinută, de fapt, de un offshore, New Millennium Holdings Limited, cu sediul în Seychelles, al cărui reprezentat legal este chiar fostul viceprimar democtrat-liberal din Târgovişte George Bogdan Ana, zis şi „Body”. De altfel, numele fostului demnitar apare în dosarele Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) alături de alţi presupuşi parteneri de afaceri ai interlopilor grupării Ghenosu, unul dintre cele mai importante şi violente grupuri de crimă organizată din România. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că legea achiziţiilor publice a fost respectată.

Acuzat de furt în străinătate?

Potrivit investigatorilor de la Crimă Organizată, fostul viceprimar George Bogdan Ana a fost partener de afaceri cu Eugen Martin, care ar fi ajutat, prin firmele sale, la spălarea banilor pe care-i obţineau interlopii clanului Ghenosu în Occident şi care a dat, în 2009, bani judecătorului care l-a eliberat din arest pe liderul grupării interlope. Totodată, potrivit presei, fostul viceprimar a fost acuzat că s-ar fi ocupat şi de furturi în străinatate.

Întâlniri cu interlopii în preajma prezidenţialelor

În perioada alegerilor prezidenţiale, PSD Dâmboviţa a înaintat Ministerului de Interne o sesizare în care se specifica faptul că „viceprimarul municipiului Târgovişte, Ana George Bogdan, asociaţii săi, fraţii Martin Eugen şi Robert, şi numitul Şerban Alexandru, zis «Sandu Căpăţână», au avut mai multe întâlniri cu membrii grupării interlope Ghenosu, în cadrul căreia aceştia din urmă au primit bani pentru cumpărarea de voturi şi au fost asiguraţi de protecţia liderilor PDL. Activitatea acestor grupuri este secondată de liderii lumii interlope şi coordonată de viceprimarul PDL al municipiului Târgovişte – Ana George Bogdan”.

Cercetaţi în 38 de dosare penale

Temutul interlop din Târgovişte Florin Pârjol şi membrii clanului Ghenosu sunt cercetaţi în 38 de doasare penale întocmite pentru tentativă de omor, vătămare corporală, furt, proxenetism, şantaj, lovire şi violare de domiciliu acte sărvârşite în ţară şi în străinătate. În plus, gruparea Ghenosu are legături cu clanul fraţilor Cămătaru, dar şi al Cordunenilor. În 2009, liderul grupării a fost eliberat din arest de un judecător care a pretins 25.000 de euro, din care a primit doar 8.000. Anul trecut, Pârjol a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Un alt membru al clanului - Daniel Uţă, zis „Danezul”, a lovit, anul trecut, un poliţist cu o sticlă în cap până a intrat în comă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite