Consiliul Judeţean Dâmboviţa a plătit în ultimii patru ani, către angajaţi, bonificaţii de sute de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent raport al Curţii de Conturi înaintat Senatului, a scos la iveală nereguli cu nemiluita în sânul Consiliilor Judeţene din ţară. Dâmboviţa nu a făcut notă discordantă. Consiliul Judeţean a cheltuit sute de mii de lei fără bază legală pentru studii de fezabilitate, sporuri de "penibilitate" şi prime de sărbători, apartamente închiriate în strainatate, sponsorizări pentru cluburi de fotbal şi biserici.

In urma verificarilor facute de Curtea de Conturi in judetul Dambovita au fost identificate urmatoarele probleme:

-Nu s-au intreprins demersurile pentru obtinerea creantelor datorate bugetului local de catre diverse persoane juridice, suma ajungand la 461.489 lei.
-In cazul cheltuielilor de personal, au fost acordate in alte temeiuri decat cele legale drepturi banesti de 74.000 lei "pentru stabilitate si imbunatatirea conditiilor la munca si cu ocazia sarbatorilor de Paste si de Craciun".
-Alte bonificatii acordate necuvenit pentru Paste si Craciun s-au ridicat la 63.500 de lei.
-Au fost suportate studii de masterat de 69.420 lei pentru 13 salariati ai aparatului propriu.
-De la bugetul local au fost suportate cheltuieli de intretinere si chirie pentru un apartament inchiriat din 2006 la Bruxelles, cu scopul declarat de "stagii de practica" si "birou de reprezentare". "Numai in perioada 01.01.2011 - 31.05.2012 platile pentru chirie si intretinere au insumat 52.880 lei, fara ca entitatea sa poata dovedi ca in perioada respectiva au existat salariati care au utilizat acest apartament", precizeaza raportul inspectorilor de conturi. Aceeasi situatie a fost constatata in cazul unui apartament in orasul Castellon (Spania), unde pentru aceeasi perioada au fost cheltuiti 51.980 lei.
-"Consiliul Judetean Dambovita a efectuat plati necuvenite in suma totala de 13.487 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de transport, de intretinere si reparatii auto si alte activitati, in devizele intocmite fiind inscrise elemente de cheltuieli nejustificate", mai precizeaza documentul citat.
-Alte plati nelegale in cazul sistemului de pompe de caldura pentru spitalul judetean Dambovita, in suma de 393.404 de lei, deoarece lucrarile au fost supraevaluate.
-Potrivit raportului, "nu au fost inregistrate in evidenta contabila sintetica si analitica mijloace fixe de natura constructiilor in suma totala de 4.447.929 lei" reprezentand un tronson de drum judetean.
 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite