CNADNR va repara podul de la Viişoara. Cât se va investi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii dâmboviţeni au tras un semnal de alarmă în privinţa acestui pod
Poliţiştii dâmboviţeni au tras un semnal de alarmă în privinţa acestui pod

Semnalele de alarmă trase de autorităţile din Dâmboviţa, cu privire la situaţia alarmantă în care a ajuns podul de pe DN 72 din Viişoara, au mişcat lucrurile. CNDNR a anunţat că va aloca fonduri pentru reabilitarea podului.

Construit în 1958, podul care face legătura cu sudul ţării este în pericol: începând cu anul 2005, apa a săpat atât de mult, încât doi dintre pilonii de rezistenţă sunt dezgoliţi. Demersurile repetate ale autorităţilor către Ministerul Transporturilor şi CNADNR s-au soldat doar cu un răspuns conform căruia podul dâmboviţean este cuprins în programul de investiţii.

"În luna decembrie 2014 a fost elaborată expertiza tehnică pentru podul de pe DN 72, km 20+422, peste râul Dâmboviţa. Pentru anul 2015 este aprobat bugetul prin "Lista obiectivelor de investiţii finanţate de la Bugetul de Stat", necesar declasării în trimestrul II a unei achiziţii publice pentru un contract de execuţie lucrări şi servicii de proiectare", se arată într-o informare a CNADNR transmisă Adevărul Târgovişte.
Viisoara pod detriorat

Poliţia Rutieră a tras semnalul de alarmă

Poliţiştii dâmboviţeni au tras un semnal de alarmă în privinţa acestui pod.  „În toamna anului 2014, în cadrul activităţilor pe care Poliţia le desfăşoară împreună cu CNADNR, am sesizat această situaţie, a degradării considerabile a podului care traversează Dâmboviţa, la Viişoara. Am întocmit informări către instituţiile responsabile, inclusiv către Prefectura Dâmboviţa. S-au deplasat la acest pod reprezentanţii Prefecturii, ai CNADNR şi ai Apelor Române. Noi tragem un semnal de alarmă pentru a nu ne confrunta cu situaţii din categoria celor pe care nu le dorim, în sensul de a întrerupe traficul rutier din cauza ruperii acestui pod”, a spus cms. şef Ion Niculae, şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa.

image

1.000.000 lei a alocat CNADNR

"Urmare a demersurilor CJD, dublate de unii parlamentari, CNADNR ne-a trimis un răspuns pozitiv vizavi de situaţia podului de la Viişoara. Afectat puternic de eroziunile malurilor, obiectivul necesită intervenţii de consolidare. 1.000.000 lei a alocat CNADNR în acest an pentru execuţie: lucrări hidrotehnice în albie, consolidarea fundaţiei, lucrări la suprastructură, înlocuirea căii, trotuarului şi a parapetului. E un pas mare pentru a pune în siguranţă podul. Insistăm la minister pentru o nouă alocare la rectificarea bugetară, astfel încât anul viitor să finalizăm toată intervenţia necesară", a spus Adrian Ţuţuianu.
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite