CJ Dâmboviţa, gazda unei delegaţii din partea Departamentului pentru Securitate Publică din Guangxi, China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
delegatie china

Conducerea CJ Dâmbovişa a primit vineri, 29 noiembrie, vizita unei delegaţii din partea Departamentului pentru Securitate Publică din Guangxi, Republica Populară Chineză.

Întâlnirea s-a concentrat pe teme precum aplicaţii inovatoare din domeniul tehnologiei inteligenţei artificiale pentru managementul situaţiilor de urgenţă din mediul urban, servicii municipale inteligente, construirea sistemului de supraveghere video stradală Smart City Camera, sporirea siguranţei sociale şi a securităţii comunităţilor prin prevenirea eficientă a infracţionalităţii.

Delegaţia chineză a fost condusă de Tang Bin, Secretarul General Adjunct al Partidului şi director general adjunct al Departamentului pentru Securitate Publică din Guangxi, şi Mao Jun, Director al Inspectoratului de Poliţie, Departamentul pentru Securitate Publică din Guangxi. Din delegaţie au făcut parte şi reprezentanţi ai Diviziei Ştiinţă şi Tehnică şi ai Forţelor Speciale ale Poliţiei - Departamentul pentru Securitate Publică din Guangxi, dar şi ai Biroului pentru Siguranţă Publică din Nanning.

delegatie china

Preşedintele Alexandru Oprea a făcut o prezentare a judeţului Dâmboviţa atât din punct de vedere geografic, administrativ, economic, cât şi al serviciilor de siguranţă şi ordine publică asigurate de instituţiile la nivel local, judeţean şi naţional şi, în plus, a amintit că la nivelul judeţului Dâmboviţa, dar şi al oraşelor Târgovişte şi Pucioasa există acorduri de cooperare la nivel regional şi local cu Provincia Guangxi şi oraşe din această provincie, menite să creeze cadrul unor viitoare cooperări în diferite domenii de activitate.

Reprezentanţii Provinciei Guangxi au fost interesaţi şi de domeniul infrastructurii rutiere, de programele de finanţare europeană, cât şi de proiectele pe care administraţia judeţeană dâmboviţeană le are în derulare.

CJ Dâmboviţa se înfrăţeşte cu Regiunea Guangxi Zhuang din China, cu o populaţie de două ori mai mare decât a României
CJ Dâmboviţa se înfrăţeşte cu Regiunea Guangxi Zhuang din China, cu o populaţie de două ori mai mare decât a României

Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang face parte din cele 56 de grupuri etnice recunoscute oficial de către Republica Populară Chineză. Este unica provincie din China care are frontiere atât terestre cât maritime cu ţările din Asia de Sud-Est. În 1992, guvernul chinez a acordat aceastei provincii rolul de coridor al Chinei către mare. 

Regiunea Autonomă Guangxi-Zhuang este învecinată la est, cu zona de coastă sud-estică dezvoltată economic a Chinei, iar la sud-vest, cu Vietnam, într-o linie de graniţă terestră de peste o mie de km. 

Se întinde pe o suprafaţă de 236,700 km pătraţi şi are 47,5 milioane de locuitori.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite