Cătălin Tănase: „MCM este ca un om bolnav”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Tănase: „MCM este ca un om bolnav”
Cătălin Tănase: „MCM este ca un om bolnav”

Municipal MCM Târgoviște a câștigat ultimul meci din grupa H și s-a calificat și s-a calificat în șaisprezecimile Fiba EuroCup de pe locul 2 în grupă.  Cu toate acestea, tehnicianul echipei, Cătălin Tănase este în continuare nemulțumit de anumite jucătoare și promite o remaniere a lotului după sărbători.

MCM Târgoviște pornea ca favorită certă în confruntarea din ultima rundă a grupelor FIBA EuroCup, cu Samsun Basketboll, echipă care nu a reușit să bată pe nimeni grupa H. Calculele hârtiei s-au dovedit a fi corecte, iar MCM s-a impus la o diferență destul de clară, scor final 66–47 (13–9, 21-12, 22-12, 10-14). Cele mai bune jucătoare de pe teren au fost Olena Ogorodnikova (23p și 12 rec) și Niky Anosike (12p și 13 rec), iar la polul opus s-a situat Shay Doron, care a avut un procentaj rușinos pentru o jucătoare de talia ei, la aruncările din acțiune, 1 coș din 12 aruncări.

Se impune o remaniere a lotului


Părerea unanimă de după meci era că, deși nu a jucat extraordinar, MCM și-a îndeplinit obiectivul și poate privi cu optimism spre fazele eliminatorii. Nu la fel de fericit a fost însă și antrenorul Cătălin Tănase, care, după meci a răbufnit la adresa elevelor sale, fără însă nominaliza pe nimeni. „Dacă astăzi am fi jucat împotriva unui adversar mai puternic, am fi avut mari probleme. În acest moment MCM este ca un om bolnav. Trebuie să extirpăm tumorile. Sunt anumite jucătoare care nici măcar nu se apropie de nivelul la care ar trebui să fie. Vom face o analiză a prestațiilor fiecărei jucătoare și cele care nu au evoluat la adevărata lor valoare, pe întreaga durată a turului, vor părăsi echipa”, a spus Cătălin Tănase.

Criticile căpitanului

Afirmațiile dure ale antrenorului, au fost susținute și de căpitanul echipei Monika Brosovszky Boriga. Ea a recunoscut că deși din punct de vedere valoric jucătoarele care compun echipa din acest sezon sunt mult peste cele care au evoluat anul trecut la Târgoviște, în campionatul trecut MCM-ul era o adevărată familie, lucru care acum nu se mai întâmplă. „Întradevăr unele jucătoare pare că nu se concentrează suficient. Este greu să evoluezi la nivel maxim dacă în loc să te concentrezi la meci, ție îți fuge gândul la vacanță”, a spus Monika Brosovszky Boriga.

Competiția se reia pe 7 ianuarie


Pauza competițională de sărbători va fi una foarte scurtă pentru MCM, care pe 7 ianuarie are programată prima confruntare din șaisprezecimile FIBA EuroCup. Astfel , antrenorul Cătălin Tănase va avea foarte puțin timp la dispoziție pentru a pregăti acele meciuri, în condițiile în care vor apărea schimbări în lot. „Este posibil și să aducem jucătoare în locul celor care vor pleca, dar oricum echipa noastră are un lot foarte numeros și sunt sigur că odată cu eliminarea jucătoarelor care nu și-au făcut treaba lucrurile vor merge din ce în ce mai bine”, a încheiat Cătălin Tănase.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite