Camerele de supraveghere din Crevedia, verificate de anchetatori. Cercetarea la fața locului este în impas

0
Publicat:

Încercarea anchetatorilor de la Crevedia (Dâmbovița) se poate dovedi o muncă în van, având în vedere că totul a ars în interiorul depozitului, iar exploziile au afectat case situate chiar și la sute de metri.

Explozia de la Crevedia SURSA Captură video
Explozia de la Crevedia SURSA Captură video

Procurorii din Dâmbovița vor să afle ce s-a întâmplat exact în momentul în care a luat foc acolo, pentru că s-a vorbit ba de o țigară aprinsă, ba de o eroare umană în momentul în care se transvaza gazul dintr-o cisternă în alta.

Între timp, anchetatorii au făcut mai multe percheziții la sediile firmei, dar și la Primăria Crevedia.

Nici până astăzi pompierii nu au încetat să arunce apă peste o cisternă care are scurgeri de gaz, de frică să nu explodeze și aceea.

Urmari incendiu Crevedia  Foto Inquam Photos George Calin
Urmari incendiu Crevedia Foto Inquam Photos George Calin

Circulația pe DN 1A, închisă pentru a treia zi

Potrivit Centrului Infotrafic, circulația rutieră este în continuare oprită pe ambele sensuri de mers ale DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, pentru efectuarea de către anchetatori a tuturor cercetărilor de la fața locului. Traficul rutier este deviat pe rutele ocolitoare: DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtășești, pe sensul către Ploiești, iar pe celălalt sens, circulația este deviată pe DJ 101B Periș – Tâncăbești – DN1.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condițiile unui carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic.

Bilanţul şi starea victimelor după exploziile în lanţ de la Crevedia

Doi oameni, soț și soție care locuiau lângă stația GPL și făcuseră adrese peste adrese despre activitatea periculoasă a depozitului ilegal, au murit. Femeia a fost carbonizată, iar bărbatul a murit de inimă când și-a văzut soția arsă. 

12 dintre cei 58 de răniți în explozia stației GPL din Crevedia au fost transferați deja în străinătate, pentru că la aproape 8 ani de la tragedia Colectiv, România încă nu are un centru pentru marii arși.

Răniții de la stația GPL, dintre care 43 sunt pompieri, au ajuns la spitale din Norvegia, Germania, Austria, Belgia și Italia. Vorbim inclusiv de un pacient care a suferit arsuri de 80% din suprafața corpului.

În total, nouă țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia și Suedia) s-au oferit să primească pacienți prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UEEN.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite