Autorităţile din Dâmboviţa apelează la o firmă din Austria ca să dezvolte turismul în zona Padina-Peştera. Gigantul din Europa are proiecte în 96 de ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Sfinxul din Bucegi, monument al naturii situat în zona montană a judeţului Dâmboviţa
FOTO: Sfinxul din Bucegi, monument al naturii situat în zona montană a judeţului Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat că se va întâlni cu reprezentanţii unei firme din Austria, specializată în construcţia şi exploatarea reţelelor de transport pe cablu, amenajări parcuri de agrement şi infrastructură pentru sporturi de iarnă.

„În zona Peştera-Padina vrem să dezvoltăm un turism modern, cu impact minim asupra mediului şi, mai ales, să evităm greşelile făcute în alte părţi. Avem nevoie de consultanţă de specialitate din partea unora care au mai făcut aşa ceva în toată lumea”, subliniază preşedintele CJD.

O delegaţie a CJ Dâmboviţa, compusă din specialişti de la direcţiile Infrastructură, Urbanism şi Programe Europene, se va deplasa în Austria, pentru a parafa înţelegerea.

Firma Doppelmayr Holding SE din Austria este un producător internaţional de căi ferate şi locomotive pentru zone de schi, transport urban, parcuri de distracţii şi sisteme de manipulare a materialelor. Sursa: wikipedia.org

zapada mare padina

„Vrem să construim o staţiune montană în adevăratul sens al cuvântului. Vă spun foarte clar că intenţia mea este de a încerca să facem un acord pe ce înseamnă o parte de consultanţă specializată, plecând de la infrastructură, de la ceea ce înseamnă servicii oferite, plecând de la partea de promovare, de la ce înseamnă public ţintă, pârtii de schi, instalaţii de divertisment şi aşa mai departe. Pentru că nu avem, din păcate, nici în România, nici la Consiliul Judeţean specialiştii care să ne ofere măcar consultanţa necesară pentru ceea ce avem de făcut.”

Începând cu anul 2019, grupul a produs peste 15.000 de instalaţii în 96 de ţări. Grupul Doppelmayr / Garaventa a fost înfiinţat în 2002, când Doppelmayr din Wolfurt, Austria, a fuzionat cu Garaventa AG din Elveţia pentru a forma cel mai mare producător de teleferice din lume. 

Autorităţile judeţene au mai vorbit până acum şi cu o firmă din Polonia, specializată în realizarea de pârtii de ski. 

Domeniul schiabil din zona dâmboviţeană a Munţilor Bucegi ar putea prinde viaţă cu ajutorul unuia dintre cei mai mari investitori în domeniu din Europa. Firma Supersnow, cu sedii în Polonia şi Austria, este o companie care proiectează şi produce sisteme complexe de zăpadă şi care ar putea facilita dezvoltarea Staţiunii Padina - Peştera.

Timp de aproape 20 de ani, polonezii au construit pârtii în cele mai importante staţiuni de schi în majoritatea ţărilor europene, precum şi în Asia, America de Sud sau America de Nord, potrivit site-ului companiei.

Polonezii au inclusiv o filială în Roppen, în Alpii austrieci, acolo unde există un centru modern de distribuţie şi depozitare, un punct în reţeaua de infrastructură şi logistică şi o bază de servicii Supersnow.

Supersnow a creat sisteme pentru pârtiile de schi în peste 30 de ţări din întreaga lume, 125 de pârtii funcţionând pe infrastructura creată de firma de Polonia.

TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite