Au terminat consultaţiile şi s-au reîntors în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au consultat sute de copii instituţionalizaţi din Târgovişte, medicii italieni implicaţi în campania umanitară “Zâmbet de copil”, au plecat spre case.

16 medici şi asistenţi stomatologi, voluntari în campania “Overland for Smile”, au venit din Italia în Târgovişte pentru a le dărui copiilor cu probleme un zâmbet frumos. Aceştia au stat patru săptămâni la Complexul “Casa Soarelui” din Târgovişte.

Proiectul “Overland for smile”, Zâmbet de copil a avut şi are în continuare drept scop asistarea medicală stomatologică gratuită a copiilor instituţionalizaţi, transmiterea informaţiilor de prevenire a afecţiunilor dentare către persoanele care sunt în contact permanent cu copii şi nu în ultimul rând schimbul de experienţă între asociaţiile stomatologice şi universităţile de profil din România şi Italia.

Alături de grupul de medici, asistenţi, igienişti, au fost prezenţi şi tineri voluntari care au efectuat activităţi recreative şi de socializare cu minorii care beneficiază de măsura de protecţie socială.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite