Alegeri locale 2016. Drama sătenilor din Meişoare: „La fiecare patru ani trec pe la noi şi ne promit că ne fac drumul“

0
0
Tinerii au plecat de mult de acasă către civilizaţie şi mai dau pe acasă doar de sărbători. Erau peste 100 de familii. Acum, abia dacă mai sunt 20 FOTO Ionuţ Dima
Tinerii au plecat de mult de acasă către civilizaţie şi mai dau pe acasă doar de sărbători. Erau peste 100 de familii. Acum, abia dacă mai sunt 20 FOTO Ionuţ Dima

De 26 de ani, politicienii care se prezintă în faţa localnicilor din Meişoare, un sătuc uitat de autorităţile din Pucheni, judeţul Dâmboviţa, promit să conecteze localitatea de restul judeţului, însă nimeni nu a făcut-o până acum. De la Alegerile locale 2016 oamenii nu mai au nicio speranţă, dar cu toate acestea s-au dus la vot.

Satul Meişoare se află la 3 kilometri de restul comunei Pucheni şi cam tot atât de judeţul Argeş, într-o zonă pitorească, unde “întoarce uliul”, conform unei vorbe din bătrâni. Farmecul locului nu îi atrage pe candidaţi decât o dată la patru ani, dar şi atunci fără folos pentru amărâţii care au doar energie electrică din ceea ce înseamnă civilizaţie.

Chiar şi-aşa, oameni bătrâni ajungi la 90 de ani s-au dus să voteze, pe jos, cale de 3 kilometri, doar din bun simţ şi ca altcineva să nu le fure votul. 

Satul Meişoare

Aşa a procedat şi nea Aurel, care s-a dus la căminul cultural din centrul comunei Pucheni pentru a vota. Est convins că votul nu cântăreşte prea mult şi că situaţia din satul nu se va schimba prea curând. Şi-ar dori, în schimb, un drum asfaltat, care se lasă aşteptat de 26 de ani încoace.

„M-am dus, taică, 3 kilometri dus-întors ca să votez. Nici nu ştiu de ce m-am dus, că nu a făcut nimeni nimic pentru satul nostru. De fiecare dată trec pe aici, din patru în patru ani, atât, şi ne spun că fac, că dreg, dar nimic. Mă duc la vot doar din obişnuiţă, ce să fac”, spune bătrânul.

Satul Meişoare

Oamenii trăiesc doar din pensie şi din creşterea animalelor în satul meişoare.

„Aici avem doar curent electric. În rest trăim de pe urma animalelor şi cam atât. În sat mai sunt doar câţiva copii. Restul tineretului a plecat. Toţi ne-au promis drum şi nimeni nu a făcut. Nişte mincinoşi cu toţii. Trăim ca în evul mediu”, crede Maria Şerb.

Tinerii au plecat de mult de acasă către civilizaţie şi mai dau pe acasă doar de sărbători. Erau peste 100 de familii. Acum, abia dacă mai sunt 20. 

Satul Meişoare

50 de kilometri este distanţa dintre Târgovişte şi satul Meişoare, comuna Pucheni, mergând pe DN 71 Târgovişte – Câmpulung.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite