Absolvenţii promoţiei 2020 vor putea obţine o primă de inserţie de 1.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parada absolventilor

Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informeză absolvenţii promoţiei 2020 că, în termen de 60 de zile de la absolvirii, sunt asteptaţi să se înregistreze in evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agenţie în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

„Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilitătilor acordate potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Prin absolvent al unei instituţii de învăţamânt se intelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat al AJOFM Dâmboviţa.

Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidenţele agenţiei în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, data fiind înscrisa în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Astfel, absolvenţii instituţiilor de învăţamânt care se inregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora îşi au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum şi de facilităti financiare, respectiv:

Primă de inserţie în valoare de 1.500 lei 

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu 1500 lei;

De asemenea în sprijinul absolvenţilor agenţia acordă subvenţii in valoare de 2.250 lei acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire.

Documentele necesare pentru înregistrare ca persoană aflată in căutarea unui loc de munca, au fost transmise către Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, care a comunicat deja către toate instituţiile de învâţământ, informaţiile necesare.

Depunerea documentelor se face on - line la adresa de e-mail: ajofm@db.anofm.ro

Detalii suplimentare se pot obţine la nr. telefon : 0245/615932, precum şi de pe site-ul : www.anofm.ro – ajofm dambovita.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite