24 de pescari, amendaţi pentru nerespectarea perioadei de prohibiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Radio Vacanta
FOTO Radio Vacanta

24 de pescari au picat în plasa poliţiştilor, care, în colaborare cu specialişti din cadrul Asociaţie Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dâmboviţa, au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Oamenii legii au găsit "la locul muncii" 24 de pescari amatori în perioada de prohibiţie.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că pescarii nu deţineau permise de pescuit. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 8 din 12 ianuarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuit în scop comercial, recreativ şi familial, al oricăror specii de peşte, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale", se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite