108 elevi din toată ţara participă la Olimpiada Ştiinte pentru Juniori, organizată la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul lărgit pentru etapa internaţională a olimpiadei Ştiinţe pentru juniori va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naţionale
Lotul lărgit pentru etapa internaţională a olimpiadei Ştiinţe pentru juniori va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naţionale

108 elevi din toată ţara, care nu au împlinit încă 16 ani, participă la Olimpiada Ştiinte pentru Juniori, organizată la Târgovişte, în 3-7 august. Concursul  se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a.

Olimpiada este interdisciplinară, reunind cunoştinţe din domeniile chimie, biologie, fizică, pe baza unei programe şi bibliografii unice.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc în data de 3 august 2014, la ora 19,00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălaşa Doamna din Târgovişte. Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, membrii Comisiei centrale a olimpiadei, inspectori şcolari, cadre didactice şi, bineînţeles, elevii calificaţi la această etapă a olimpiadei, alături de profesorii însoţitori. 

Sunt două probe de concurs: proba teoretică, ce se va desfăşura în data de 4 august, şi proba practică, prevăzută pentru data de 5 august. 

Subiectele şi baremele de evaluare sunt elaborate pe discipline de concurs (fizică, chimie, biologie) de către grupurile de lucru pentru subiecte ale celor trei subcomisii ale Comisiei centrale a olimpiadei de ştiinţe pentru juniori, constituite şi coordonate de către inspectorii generali de specialitate din M.E.N.

Lotul lărgit pentru etapa internaţională a olimpiadei Ştiinţe pentru juniori va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naţionale. 

Festivitatea de premiere a laureaţilor se va desfăşura în data de 7 august 2014, la ora 9,00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălaşa Doamna din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite