VIDEO Mesajul tranşant postat de un şofer revoltat la capătul unui pod care arată ca după bombardament: „Aşa repară escrocii în România!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea podului din comuna Şcheia, care face legătura cu cartierul Iţcani din municipiul Suceava, nemulţumeşte miile de şoferi care îl tranziteză zilnic. Reparat recent, podul n-a făcut faţă iernii. Craterele acoperite fie cu bitum la rece, fie cu pavele, reapar aproape imediat. Gropile de pe pod sunt atât de multe şi dese încât efectiv nu pot fi ocolite.

Podul care face legătura între comuna Şcheia şi cartierul Iţcani din municipiul Suceava arată mai rău ca după bombardament. Carosabilul este plin de gropi, iar nici cei mai iscusiţi şoferi nu au vreo şansă să evite toate craterele.

Acest pod face parte dintr-un drum ce este considerat un fel de şosea de centură a Sucevei. El a fost refăcut vara anului trecut, însă după iarnă gropile au apărut una după alta, fiind practic imposibil de evitat.

Primăria municipiului Suceava susţine că respectivul pod nu se află în administarea, în timp ce reprezentanţii Consiliul Judeţean au arătat că podul este în proprietatea comunei Şcheia.   

Zilnic, acest pod este traversat de către circa 14.000 de vehicule. Numeroasele gropi aflate pe ambele sensuri de mers au devenit un real pericol pentru şoferi, în zona respectivă adunându-se mai mereu pe timpul zilei coloane formate din zeci de maşini.

poza mesaj

„Plătim impozite, roviniete, pentru ce? Ne rupem maşinile în două pe podul ăsta. Să-l repare că se dărmâmă cu totul într-o zi”, a declarat unul dintre şoferii nervoşi ce tranzitează podul plin de gropi.

Toţi şoferii sunt nemulţumiţi de starea podului şi cer ca cei ce se fac responsabili de administrarea lui să îl reparea cât mai repede. Până şi căruţaşii ce traversează podul se tem că nu cumva să-şi distrugă faetoanele prin gropi.

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, a declarat că podul respectiv aparţine de comuna pe care o conduce şi că va închide în cel mai scurt timp drumul respectiv pentru a repara carosabilul.

„Se va face lucrarea care este în garanţie. Cum se încălzeşte, cum îl facem. Vom întrerupe circulaţia pe acest drum comunal timp de o lună. Pe acest drum trec în 24 de ore 14.000 de autovehicule, fiind considerată o şosea de centură a municipiului Suceava. Când au sărit parapeţii şi am refăcut structura de rezistenţă, n-a spus nimeni nimic. Cum au apărut gropile, au început reclamaţiile. Cum dă căldura vom începe lucrările, am luat deja legătura cu proiectanţii şi vom proceda exact cum  vor stabili ei”, a spus primarul Vasile Andriciuc.

Edilul comunei Şcheia a precizat că în perioada în care podul va fi închis, şoferii şi căruţaşi vor putea utiliza drumurie de pământ aflate în apropiere.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Torenţii de pe râul Buzău afectează lucrările la podul de la Vadu Paşii. Termenul de predare a fost decalat

Un nou pod peste Dunăre ar putea fi construit la Călăraşi. Autorităţile mizează pe un împrumut de la Banca Mondială

FOTO Cum arată unul dintre cele mai frumoase poduri din România şi unde se construieşte

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite