VIDEO Contrabandă de ţigări cu deltaplanul la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost trecute peste graniţă cu un deltaplan. FOTO: Arhiva Adevărul
Ţigările au fost trecute peste graniţă cu un deltaplan. FOTO: Arhiva Adevărul

Traficanţii de ţigări la graniţa cu Ucraina sunt din ce în ce mai inventivi. După metoda ţigărilor ascunse în miezul al buştenilor a fost desconsiprată, contrabandişii trac acum ţigările peste graniţă cu deltaplanul.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de frontieră suceveni au observat că un aparat de zbor de mici dimensiuni, care transporta mai multe colete, a depăşit frontiera de stat cu Ucraina şi s-a îndreptat spre interiorul ţării.

Deltaplanul s-a deplasat pe direcţia localităţilor Frătăuţi – Costişa -Măneuţi şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine. Poliţiştii de frontieră au monitorizat traseul deltaplanului şi au observat că încărcătura a fost abandonată în zona localităţii Măneuţi.

O patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit în apropierea frontierei, într-un crâng din luna râului Suceava, pe raza localităţii Măneuţi, mai multe colete care conţineau aproape 3.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, fabricate în Ucraina şi Republica Moldova.

În apropiere a fost descoperit abandonat şi un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Ţigările în valoare de aproximativ 30.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul marca BMW, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Despre incident au fost informate şi autorităţile ucrainene, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră pentru depistărea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Este pentru prima dată când poliţiştii de frontieră suceveni au documentat utilizarea acestei metode pentru contrabanda cu ţigări din Ucraina. O altă metodă inedită a fost descoperite în urmă cu două săptămâni la Biroul Vamal de Frontieră Dorneşti. Peste 107.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite ascunse în miezul scobit al unor buşteni aduşi cu trenul din Ucraina.

Citeşte şi:

VIDEO FOTO Buşteni burduşiţi cu ţigări de contrabandă, descoperiţi în Vama Dorneşti

BAC 2013 Suceava. Singura medie de zece a fost obţinută de o elevă din Gura Humorului

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite