Un bolnav de la Spitalul de Psihiatrie Siret s-a spânzurat cu cearşaful de balustrada de la etajul unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bolnav s-a spânzurat în interiorul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret. FOTO www.psihiatriesiret.ro
Un bolnav s-a spânzurat în interiorul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret. FOTO www.psihiatriesiret.ro

Un bărbat de 32 de ani, internat în urmă cu câteva zile la Spitalul de Psihiatrie din Siret, s-a spânzurat cu cearşaful de la pat de balustrada de la etajul unităţii medicale. El a fost descoperit de o asistenă în timp ce ceilalţi bolnavi ai spitalului luau cina. Poliţiştii, spitalul şi DSP Suceava au deschis o anchetă în acest caz pentru a se descoperi cine se face vinovat de faptul că bolnavul nu a fost supravegheat.

Un caz pe cât de şocant pe atât de grav s-a produs la Spitalul de Psihiatrie din Siret. Un pacient internat la această unitate spitalicească a fost găsit spânzurat chiar în interiorul clădirii. Totul s-a produs în timp ce ceilalţi pacienţi luau cina.

La data de 19 iunie 2017, în jurul orei 19.45, Poliţia oraşului Siret a fost anunţată prin 112 despre faptul că Ovidiu L., de 32 de ani, din municipiul Suceava, a fost găsit spânzurat de o balustradă. In urma verificărilor făcute de poliţişti a reieşit că în data de 15 iunie a.c., bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret cu diagnosticul de „tulburare afectivă depresiv recurentă majoră în episod depresiv major sever cu tentativă autolitică agravat prin consum etilic”, fiind sub tratament.

În seara zilei de 19 iunie 2017, în jurul orei 19.40, asistenta de serviciu a revenit la nivelul superior al unităţii spitaliceşti după ce a însoţit bolnavii la masa de seară. Cu această ocazie l-a descoperit pe Ovidiu L., care era spânzurat cu cearşaful de pe patul său de balustrada scărilor ce fac accesul spre podul clădirii. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical de urgenţă, care nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului.

Poliţiştii criminalişti au ajuns şi ei la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, au făcut cercetări la locul faptei şi cu ocazia examinării criminalistice a cadavrului nu au fost găsite urme vizibile de violenţă în afara celor specifice actului spânzurării. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuţi în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exacitate a cauzei decesului.

„În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Poliţiştii au dispus efectuarea unei necropsii, cercetările fiind continuate pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs nefericitul eveniment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

Reprezentanţii spitalului din Siret nu s-au sinchisit să-l anunţe pe primarul din localitate, Adrian Popoiu, despre sinuciderea bărbatului. Contactat de reporterii „Adevărul”, acesta a precizat că nu a primit informaţii cu privire la acest incident, însă a spus că va lua legătura cu managerul unităţii medicale pentru a-i explica ce s-a întâmplat.

Managerul spitalului: „Pacienţii sunt supravegheaţi, dar nu sunt păziţi”

Managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, Tiberiu Rotaru, a arătat că pacientul care s-a spânzurat în incinta unităţii spitaliceşti pe care o conduce a profitat de faptul că toată lumea era la masă, reuşind să se sustragă din sala de mese şi să urce la etajul spitalului, unde şi-a pus capăt zilelor.

„Pacienţii internaţi în cadrul acestui spital sunt supravegheaţi, dar nu sunt păziţi. Îngrijirea unui bolnav înseamnă supraveghere şi îngrijire, nu înseamnă să îi ţinem sub pază continuu. Pacientul era în timpul mesei, el s-a sustras de la masă şi în timp ce toţi bolnavii erau la masă supravegheaţi, îngrijiţi, el a făcut ceea ce a făcut. Ancheta este în curs de desfăşurare, verificările fiind făcute de noi în paralel cu Poliţia, deci nu pot să vă spun mai mult decât ceea ce ştiu”, a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, Tiberiu Rotaru.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a deschis şi ea o anchetă în acest sens, fiind făcute verificări pentru a se stabili cine se face vinovat de faptul că bolnavul lăsat nesupravegheat s-a spânzurat în incinta spitalului. In funcţie de rezultatele anchetei, vor fi traşi la răspundere vinovaţii şi cel mai probabil vor fi administrate şi unele sancţiuni administrative.

„Momentan sunt în concediu, dar de îndată  ce voi reveni la instituţie voi solicita rezultatele anchetei interne pe care o face spitalul. Voi corobora cu rezultatele anchetei făcute de inspectorii DSP, urmând ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere”, a declarat directorul general al DSP Suceava, Andrei Ianovici.

La fel ca şi primarul Adrian Popoiu, nici prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, nu a fost informată despre faptul că un bolnav s-a spânzurat în incinta Spitalului de Psihiatrie din Siret.

„Vom solicita un raport cu privire la cele întâmplate la Spitalul de Psihiatrie din Siret, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Alte ştiri pe această temă:

O copilă în vârstă de doar 12 ani s-a spânzurat din dragoste. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de mama fetei

A dat foc la casă, după care s-a spânzurat. Doi copii minori au rămas fără tată

Deţinutul de 26 de ani care s-a spânzurat la Penitenciarul Aiud nu ar mai fi suportat „condiţiile inumane“ de detenţie

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite