Sute de ucraineni aşteaptă să intre în România prin Vama Siret. Coada de maşini este uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: monitorulsv.ro
FOTO: monitorulsv.ro

Sute de ucraineni aşteaptă să intre în România prin punctul de trecere de la Siret. Cozile de maşini se întind până aproape de Cernăuţi.

Războiul ruso-ucrainean i-a determinat pe sute de oameni din zona Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk să-şi părăsească ţara pentru a se refugia fie în România, fie în alte ţări din vestul Europei.

În Vama Porubne, de la graniţa cu nordul României, sunt oameni care aşteaptă să treacă frontiera şi să ajungă la Siret. Potrivit unor martori de la faţa locului, cozile de maşini se întind pe zeci de kilometri, până aproape de Cernăuţi.

Este vorba despre bărbaţi, femei şi copii. Ucrainenii reuşesc cu greu să tranziteze vama lor. Unii dintre ei aşteaptă la coadă de 4-5 ore.

Când au văzut că se trece greu cu mijlocul de transport, unii şoferi şi-au luat bagajele din maşini au încercat să traverseze vama pe jos.

Dacă orele dimineţii, era puţină agitaţie şi în punctul de trecere de la Siret, în jurul orei prânzului puţine persoane au mai păşit pe teritoriul României.

aglomeratie vama siret

FOTO: monitorulsv.ro

Hotelul de lângă vamă este extrem de aglomerat. Sunt mulţi etnici ucraineni care îşi aşteaptă rudele din Cernăuţi. Sunt voci care spun că Vama Porubne a fost închisă timp de două ore, însă această informaţie nu a putut fi confirmată în mod oficial. 

Ucrainenii care reuşesc să ajungă în România sunt destul de speriaţi. Într-un interviu acordat reporterului „Adevărul”, o femeie care a reuşit să treacă graniţa a spus că nu a apucat să pună în bagaje decât cele necesare pentru fetiţa ei. A mai spus că va sta la prieteni pe teritoriul României.  

Vă recomandăm şi: 

Cum se desfăşoară traficul maritim în Marea Neagră. Reacţia Autorităţii Navale Române

Expert în spaţiul Mării Negre, fost diplomat în Rusia şi Ucraina: „Vor exista efecte în cascadă. Populaţia trebuie să fie pregătită. Dar nu va fi afectată direct“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite