Suceveanul care şi-a bătut cu cruzime copilul, trimis în judecată în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
suceava

Bărbatul de 48 de ani, dintr-un sat din Suceava, care şi-a bătut fiul de şapte ani de faţă cu ceilalţi copii şi cu mama acestora, a fost trimis în judecată.

Marius Matei, tatăl care şi-a lovit copilul cu o sete ieşită din comun de faţă cu ceilalţi copii şi cu mama acestora a fost trimis în judecată pentru comiterea a două fapte: “rele tratamente aplicate minorului” şi “violenţă în familie”.

Bătaia s-a întâmplat în urmă cu aproximativ jumătate de an, în satul Deia din comuna Frumosu, Suceava.

Momentul agresiunii a fost filmat de unul dintre copiii cuplului, un băiat în vârstă de 15 ani. 

Deşi agresorul este recidivist, cu toate că există probe incontestabile că şi-a agresat băiatul de şapte ani, magistraţii au decis să îl cerceteze în stare de libertate.

Imediat după ce clipul filmat de fratele victimei a ajuns în spaţiul public, mama a decis să plece de acasă împreună cu cei 4 copii ai săi. 

În prezent, femeia şi minorii locuiesc la bunica maternă.

Şi-a izbit copilul de sol şi l-a lovit cu o scândură

În clipul filmat de fratele victimei se vede cum tatăl manifestă o violenţă extremă asupra băiatului de 7 ani. El îşi izbeşte copilul pur şi simplu de pământ şi, în timp ce micuţul urlă de durere şi de spaimă, îl loveşte în mod repetat cu o scândură. 

În tot acest timp, mama copilului este în încăpere, pare să se amuze şi nu intervine ca să-l apere pe băiat. Ea le-a explicat anchetatorilor că tatăl s-a înfuriat pentru că băiatul a refuzat să îşi facă temele.   

Fratele mai mare care a filmat scena violentă a arătat înregistrarea unei angajate de la Centrul de Incluziune Socială din Gura Humorului pe care-l frecventează, iar femeia a anunţat autorităţile fără a sta pe gânduri. 

Şi-a violat fiica vitregă 

După izbucnirea scandalului, Marius Matei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi apoi eliberat. Cel mai probabil, bărbatul nu a fost afectat de noaptea petrecută după gratii, la Suceava.

În urmă cu câţiva ani, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare după ce şi-a violat fiica vitregă, în vârstă de 14 ani. Violul a fost în formă continuată şi unele partide de sex s-ar fi consumat de faţă cu alţi copii, care pe atunci aveam 6 şi 7 ani.

 Atunci, victima era elevă a unei Şcoli Speciale din Câmpulung Moldovenesc şi venea acasă doar în vacanţe. Copila nu s-a putut apăra pentru că suferea de handicap fizic şi mintal.

Din păcate, nu a ajutat-o faptul că i-a povestit mamei sale coşmarul prin care trece. Femeia nu a crezut-o, ba chiar a acuzat-o că minte. Povestea a ajuns la urechile poliţiştilor din sat care au început o anchetă destul de anevoioasă.

Bărbatul nu a vrut să îşi recunoască faptele, iar soţia acestuia l-a apărat în faţa anchetatorilor spunând că fiica ei a inventat totul. În cele din urmă, Marius Matei a acceptat să facă testul poligraf, iar rezultatul a arătat că a fost nesincer când a spus că nu şi-a agresat sexual fiica vitregă.

Copila a fost supusă unui examen medico-legal, care a confirmat agresiunea sexuală. 

Agresorul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, fiind eliberat după aproape 6 ani, în baza recursului compensatoriu. După ce a fost eliberat de după gratii, el s-a întors acasă la nevasta care l-a primit fără probleme. 

Vă mai recomandăm şi: 

UPDATE Dubă incendiată urmată de o explozie, în Râmnicu Vâlcea: trei victime şi zeci de maşini avariate FOTO VIDEO

Borsetă cu peste 16.500 de lei, însuşită de un client din toaleta unei benzinării

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite