Suceava: Mergeţi să vedeţi cerul prin lunetă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care nu aţi păşit pragul Planetariului din Suceava, puteţi merge în weekend. Sunt expuse sute de imagini celeste, precum şi vechi instrumente astronomice.

Cu ajutorul unui proiector performant pot fi observate mai bine Soarele, Luna, planeta Jupiter cu sateliţii şi fenomenul stelelor căzătoare. Intrarea este 1 leu pentru vizitarea expoziţiei şi 2 lei pentru privitul prin lunetă. Programul este de la ora 9.00 până la 20.00, cu excepţia zilei de luni, când este închis.

Cetatea Şcheia, muzeu în aer liber

Dacă doriţi să părăsiţi pentru câteva ore oraşul şi aglomeraţia din trafic, Cetatea Şcheia vă aşteaptă cu verdeaţă şi linişte. Este un loc ideal pentru un picnic şi o lecţie de istorie. Ruinele se află la 1,5 kilometri de oraş, pe dealul Zamca, în locul numit de localnici Şeptilici. Construită de Petru I Muşat pentru protecţia vechii capitale a Moldovei, Cetatea a avut o viaţă scurtă. Ea a fost demolată de Alexandru cel Bun deoarece nu avea un rol esenţial în apărare. Aici puteţi observa grosimea neobişnuită a zidurilor lucrate din bolovani de carieră şi cele patru turnuri. 

Iniţiere în sportul cu table

Sucevenii care iubesc sporturile minţii sunt aşteptaţi să-şi petreacă timpul jucând table, alături de campionii din judeţul Suceava. În fiecare sâmbătă şi duminică, jucătorii se pot întâlni în sala Clubului Sportiv Nord Arena din Suceava, aflat pe strada Universităţii. Intrarea este liberă, iar cei care doresc să înveţe vor primi sfaturi chiar de la cei care fac performanţă în jocul cu zaruri şi pucuri. Sucevenii mai puţin norocoşi cu zarurile, îşi pot aplica strategiile de joc la tabla de şah.

Concert live Odyssey

Sucevenii fani ai trupei Odyssey sunt aşteptaţi diseară, de la ora 21.00, în clubul Bowling Strikers Suceava, unde cei cinci membri vor cânta live, instrumental şi voce. Un bilet costă 10 lei, dar se va da un bon de consumaţie de 5 lei.

Bea un ceai la Cărtureşti

Sâmbătă seara, părinţii sunt aşteptaţi să-şi aducă micuţii la Librăria Cărtureşti.  De la ora 17.00 se vor difuza poveşti, iar părinţii vor fi serviţi cu un ceai gratis şi posibilitatea de a citi cărţi pe care nu le au acasă.

Padrino dă petrecere

Ca în fiecare zi de sâmbătă, şi pe 5 iuni, în Pub Arena sucevenii sunt aşteptaţi la o petrecere care începe de la ora 22.00. Au fost pregătite numeroase surprize şi premii. Intrarea este liberă.

Bairam studenţesc

Tinerii sunt invitaţi sâmbătă seara, de la ora 22.00, în club Babylon, la o petrecere studenţească. Intrarea va costa 15 lei, iar pentru cei care nu ştiu, clubul se află la parterul Hălii Centrale, pe strada Curtea Domnească.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite