Suceava: Experiment cu borduri pe Calea Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care merg pe Calea Unirii şi încearcă să vireze la stânga spre strada Cernăuţi au surpriza să găsească drumul blocat. În zona intersecţiei dintre cele două străzi edilii au montat, pe o porţiune de aproape 20 de metri, un şir de borduri care separă cele două sensuri de mers.

„Au fost montate pentru că pe Strada Cernăuţi, pe porţiunea de la intersecţia cu Calea Unirii până la Mircea Şeptilici, este sens unic, iar şoferii nu mai au voie să vireze stânga. Circulaţia se face pe două benzi începând de la Traian Vuia până la intersecţia cu Mircea Şeptilici“, a explicat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Prima săptămână, prima victimă

La aproape o săptămână de la montarea lor, bordurile au făcut deja prima victimă. Un şofer grăbit a văzut prea târziu obstacolele şi le-a lovit în plin, suferind câteva răni uşoare şi avariindu-şi serios maşina. Poliţiştii rutieri atrag atenţia şoferilor să nu calce pedala de acceleraţie pe acestă porţiune.

„Viteza trebuie adaptată la condiţiile de drum, mai ales că în acea zonă au intervenit modificări ale circulaţiei“, a subliniat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie.

Există şi conducători auto mai puţin grăbiţi, care salută iniţiativa Primăriei. „Cred că este singura stradă pe care poţi merge normal, fără gropi şi şanţuri. Bordurile ne asigură că nu vor fi şoferii care să blocheze traficul fiindcă vor ei să intre pe Cernăuţi“, a declarat Mircea Butnaru, şofer de maxi-taxi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite