Suceava: Drogurile legale, interzise de consilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzarea substanţelor halucinogene este interzisă în Suceava
Vânzarea substanţelor halucinogene este interzisă în Suceava

Cei care vor fi prinşi că promovează sau comer-cializează etnobotanice riscă amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei. Poliţiştii iau măsuri suplimentare de supraveghere a elevilor.

Consilierii locali suceveni au aprobat în unanimitate interzicerea comercializării şi promovării produselor etnobotanice, a substanţelor şi amestecurilor care au efect halucinogen sau euforic. În acelaşi timp, au fost interzise la Suceava toate weedshop-urile.

Cei care promovează şi fac publicitate substanţelor cu efect halucinogen, precum şi magazinele care vând asemenea produse vor fi amendaţi. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Aleşii locali speră să descurajeze astfel consumul de entobotanice în rândul sucevenilor.

Camere video în curtea şcolii

De altfel, pentru protejarea tinerilor vor fi luate măsuri suplimentare. La toate unităţile şcolare din municipiu vor fi montate de luna viitoare camere video de supraveghere. Agenţii de la Poliţia Comunitară vor monitoriza imaginile surprinse şi vor interveni acolo unde este cazul.

„Noi am depistat doi elevi care au consumat substanţe etnobotanice, unul anul trecut şi celălalt în septembrie. Chiar este indicat să monteze camere video în afara şcolii“, a declarat Cornel Romaşcu, directorul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir“.

Elevii, consiliaţi anti-drog

Consumul de substanţe etnobotanice a luat amploare în ochii autorităţilor după ce poveştile unor tineri care au căzut victime drogurilor uşoare au ieşit la iveală. Adina P., din Suceava, a consumat etnobotanice, însă a avut norocul de a se fi oprit la timp. „M-au convins prietenele, când eram la o petrecere, să tragem pe nas sare de baie. Apoi am mai consumat tot pe la show-uri de ale noastre. Mi-a fost rău ultima dată şi m-am ambiţionat să mă las“, ne-a spus Adina.

Eleva de clasa a XII-a face acum consiliere pentru a nu mai ceda tentaţiei. În şcoli psihopedagogii organizează şedinţe de consiliere individuale şi în grup pentru prevenirea consumului de droguri uşoare. „Se fac ore de diriginţie şi consiliere pe această temă. S-au făcut şi înainte, dar acum s-au intensificat“, a spus Maria Pavelescu, coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite