Suceava: Copţi de vii în Triaj la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii celui mai mare spital din judeţ au investit peste 300.000 de lei în dotări, dar nu s-au gândit să facă şi atmosfera respirabilă.

Prin saloanele de la Primiri Urgenţe ale Spitalului Judeţean trec zilnic sute de pacienţi şi roiesc zeci de medici, ca într-o saună. Aerul este fierbinte şi umed, aproape irespirabil. Doar pe înserat temperatura scade sub 30 de grade.
Medicii au proptit un prosop într-unul din geamuri, ca să-l ţină întredeschis. Deasupra geamului atârnă cablurile unui aparat de aer condiţionat, care n-a mai fost montat niciodată.

„E cald acolo, într-adevăr, şi se face şi curent când se deschid uşile. Sunt cu tatăl meu, are o criză de rinichi, am ieşit de acolo tocmai pentru că era multă lume şi zăpuşeală. Pe hol e mai bine“, spune un tânăr care-şi face vânt cu ziarul.
„Ne trec toate apele“

Unul dintre pacienţii aflaţi pe tărgi, un pensionar cardiac, ne-a mărturist că de-abia poate respira din cauza căldurii înăbuşitoare.

„Am ajuns de afară aici şi mă aşteptam să fie mai răcoare. Dar este la fel“, a şoptit bătrânul, stors de vlagă. Medicii şi asistentele care stau toată ziua în camera de consultaţii spun că fac faţă cu greu valului de căldură din ultimele două zile. Oamenii spun că este absolut necesar un aparat de aer condiţionat şi se gândesc cu groază la zilele caniculare care încă n-au sosit. „Curge apa pe noi, dar ce să facem? Şi acum nu e chiar aşa de cald afară, încă avem noroc“, ne-a mărturisit o asistentă.

Directorul: „Nu se moare de cald acolo“

Cadrele de la UPU Suceava au înaintat conducerii un raport prin care solicită montarea unui aparat de aer condiţionat în Triaj. Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, promite că problema va fi rezolvată în scurt timp. „S-au făcut lucrări de renovare şi au fost scoase vechile aparate. Aparatul din camera de consultaţii era defect“, spune Vasile Râmbu.

Deşi nu lucrează la Urgenţe, Râmbu este convins că atmosfera de acolo este suportabilă. „Nu se moare de cald acolo, nu e o problemă gravă, personalul trebuie să aibă un pic de răbdare“, a adăugat managerul spitalului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite