Stareţul mănăstirii unde a fost descoperit Ninel Peia: „N-am ştiut că-i candidat la prezidenţiale, nici că-i căutat de Poliţie“

0
0

Candidatul la alegerile prezidenţiale a cărui dispariţie a fost anunţată de SPP a fost găsit la Mănăstirea Putna. Stareţul Velnic Melchisedesc l-a văzut la slujba de seară, dar poliţiştii au aflat din alte surse despre locul în care se afla Peia.

Stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a declarat pentru „Adevărul” că l-a văzut pe Ninel Peia în biserică în cursul serii de joi, 7 noiembrie. „Aseară l-am văzut la biserică la noi. Este pentru prima dată când l-am văzut la noi. Poate a mai fost la Putna, dar eu nu l-am văzut”, a spus stareţul. 

Velnic Melchisedec a explicat că nu a ştiut că Ninel Peia este căutat de Poliţie şi nici că este candidat la alegerile prezidenţiale. Din acest motiv, călugării nu au anunţat Poliţia. "N-am ştiut că-i dat dispărut de SPP", a completat stareţul.

În cele din urmă, informaţia că Ninel Peia este cazat la Mănăstirea Putna a ajuns la poliţişti, care l-au abordat pe candidat. ”Bărbatul semnalat dispărut de către Serviciul de Protecţie şi Pază, în cursul zilei de ieri, a fost găsit de poliţişti. Acesta era cazat în incinta unei mănăstiri din Moldova si nu a fost victima nici unei infracţiuni.  Acesta a refuzat să însoţească poliţiştii pentru încheierea formalităţilor, sens in care a fost încheiat, conform procedurii, un proces-verbal”, au anunţat oficialii IPJ Cluj. 

Ninel Peia, candidat la prezidenţiale din partea Neamului Românesc, a dispărut, la Cluj, cu trei zile înainte de scrutin. Peia a ieşit din hotelul în care era cazat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.00, îmbrăcat în costum, şi a plecat pe jos. Ulterior, a fost dat dispărut.

„Ofiţerii SPP l-au lăsat seara în faţa hotelului din Cluj în care era cazat. La ora 1.17, în noaptea de miercuri spre joi, Ninel Peia a ieşit din hotel, potrivit imaginilor video. Era îmbrăcat în costum, avea o jachetă şi o borsetă. A plecat pe jos, pe trotuar. Nu a mai revenit în hotel, nu a mai fost de găsit. Îl caută Poliţia, familia şi echipa de campanie, ancheta e în curs. Potrivit legii, Ninel Peia beneficia de maşină, şofer şi ofiţer de protecţie din partea SPP, însă numai pentru activităţile de campanie“, au explicat surse din sistemul juridic pentru "Adevărul".

Candidatul era păzit de angajaţii SPP. De altfel, ei sunt cei care au anunţat dispariţia lui Ninel Peia.Bărbatul a fost găsit la Mănăstirea Putna, din judeţul Suceava. 

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri