Proteste în Suceava faţă de cursurile online: „Avem şcoli de lux şi copiii stau acasă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: informatiata.ro
FOTO: informatiata.ro

Două proteste au avut loc în judeţul Suceava faţă de şcoala online, în dimineaţa zilei de luni, 9 noiembrie. Au ieşit în stradă părinţii unei şcoli din comuna Volovăţ şi cei ai unui liceu din comuna Marginea.

Zeci de părinţi din comuna Marginea a judeţului Suceava au protestat din nou, marţi, 9 noiembrie, faţă de şcoala online. La fel ca luni, când au ieşit pentru prima dată în stradă, adulţii au spus că elevii să revină în bănci.

„Nu vrem online!; Noi nu vrem ca şcoala să depinde de rata de vaccinare ale profesorilor. Noi vrem ca copiii noştri să intre în clase; Dacă suntem în verde, de ce nu intră copiii noştri în clasă?; Nu vrem să fie discriminarea asta?; Vaccinaţi, nevaccinaţi copiii noştri trebuie să meargă la şcoală; În anii trecuţi, nu aveam apă, nu aveam canalizare şi copii mergeu la şcoală. Acum avem lux şi copiii stau acasă. Ne uităm pe geam la cât de frumoasă este şcoala; Domnule director, de un an şi jumătate nu mai putem suporta; Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm; Pe online înveţi jocuri, nu faci şcoală”, sunt o parte dintre mesajele transmise de părinţi în cea de-a doua zi de proteste la Maginea.

Părinţii nemulţumiţi au copiii la Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim”. Rate de imunizare a salariaţilor unităţii de învăţământ este de aproape 50 la sută, ceea ce înseamnă că elevii învaţă online. 

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au decis printr-un ordin comun că şcolile pot primi elevi doar acolo unde rata personalului imunizat este de minimum 60 la sută.

Tot marţi, 9 noiembrie, a avut loc un protest şi la şcoala din comuna Volovăţ. Părinţii, profesorii şi copiii au protestat în curtea şcolii pentru că vor ca orele să se desfăşoare cu prezenţă fizică. „Eu nu pot să-i determin pe colegii mei să se vaccineze ca să ajungem la un procent de 60 la sută. Cred că trebuie să fim uniţi pentru ca de luni să venim să facem învăţământul faţă în faţă”, a spus unul dintre profesori. 

„Nici pe vremea războiului nu au stat şcolile atât de mult închise”, a spus un alt profesor.

„Avem 830 de copii şi 50 de angajaţi. Nu am avut niciun caz de COVID în şcoală”, a declarat un cadru didactic. 

Sindicatele atrag atenţia că se pregătesc proteste în mai multe localităţi

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a transmis un comunicat de presă în care critică măsura privind condiţionarea învăţământului faţă în faţă de rata de vaccinare a salariaţilor din unităţile de învăţământ. Sindicaliştii consideră că dascălii sunt discriminaţi. Totodată, sindicaliştii anunţă proteste în mai multe localităţi. 

„În aceste condiţii, protestul părinţilor şi al elevilor de la Liceul Tehnologic Marginea şi de la Şcoala Gimnazială Milişăuţi sunt cât se poate de justificate şi atragem atenţia că avem semnale că astfel de proteste vor apare în zilele următoare şi în alte comunităţi. Este foarte important să fim uniţi cu toţii indiferent că suntem părinţi, elevi sau profesori pentru a determina guvernanţii să renunţe la această măsură discreţionară şi ineficientă. Trebuie să se reevalueze decizia de a deschide unităţile de învăţământ ţinând cont doar de numărul salariaţilor vaccinaţi. Considerăm că singurul criteriu care trebuie să decidă reluarea cursurilor în format fizic este rata de incidenţă la nivelul localităţii”, susţin sindaliştii.  

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce crede un renumit medic despre discriminarea persoanelor vaccinate: „Dacă cineva face infarct nu are loc la spital din cauza nevaccinaţilor”

De ce oraşele cu cei mai mulţi vaccinaţi sunt şi printre primele la rata infectărilor. Explicaţiile unor experţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite